Instigatorii de la proteste, anchetaţi de Poliţie. Au fost deschise şapte procese penale

Poliţia a anunţat că a deschis şapte anchete penale după ce pe Facebook au apărut mesaje care instigă la violenţe faţă de poliţişti, jandarmi şi parlamentari.

12 dec. 2017, 10:17
Instigatorii de la proteste, anchetaţi de Poliţie. Au fost deschise şapte procese penale

Poliţiştia monitorizează postările de pe Facebook, prin care lumea care iese în stradă să protesteze este incitată la violențe, ură și tulburarea ordinii publice. Ca urmare a unor astfel de derapaje, descoperite în contextul protestelor împotriva legilor justiţiei, poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a șapte oameni care au postat astfel de mesaje. Dacă vor fi găsite vinovate pentru instigare, aceste persoane riscă între 3 luni și 3 ani de închisoare.

În acelaşi context, un bărbat din Bucureşti a primit o amendă de 900 de lei, după ce a postat pe Facebook mai multe mesaje în care îi jigneşte pe jandarmi, numindu-i, printre altele, „sclavi”.

Amenda a fost dată de Jandarmeria Română, după ce bărbatul a postat pe Facebook, în 22 noiembrie, un mesaj în care aduce jigniri la adresa jandarmilor prezenţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie când a avut loc audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, numindu-i, printre altele, „sclavi”.

A postat în mediul virtual, pe pagina personală a reţelei de socializare Facebook Cristian-Mihai Dide cu acces publicului, expresii jignitoare şi vulgare la adresa lucrătorilor Jandarmeriei Române care şi-au desfăşurat activitatea la sediul DNA în data de 21.11.2017, lezând demnitatea şi onoarea instituţiei Jandarmeriei Române„, se arată în procesul verbal întocmit la sediul unităţii de jandarmi, în lipsa bărbatului amendat, după accesarea paginii de Facebook a acestuia.