Intemperii în România. Zeci de turişti blocaţi la Voineasa, din cauza inundaţiilor

Drumul dinspre stațiunea Voineasa a fost acoperit duminică noaptea de aluviuni, iar cinci microbuze cu turişti au fost întoarse la pensiuni. Autorităţile încearcă acum să deblocheze şoseaua. Mai multe zone din țară sunt la această oră sub avertizare de cod portocaliu.

28 iul. 2014, 05:33
Intemperii în România. Zeci de turişti blocaţi la Voineasa, din cauza inundaţiilor

În judeţul Vâlcea problemele au apărut încă de duminică seară, când o viitură puternică a blocat DN7A, între Voineasa şi Mălaia. Potrivit România TV, cinci microbuze pline cu turişti din Bucureşti au fost surprinse de această viitură. Au torităţile au intervenit imediat la faţa locului, au vorbit cu proprietarii de pensiuni, ioar turiştii au rămas cazaţi peste noapte în aceste pensiuni.

În acest moment traficul a fost reluat, pe un singur sens de mers.

Probleme sunt şi în judeţul Gorj, în satul Barza un râu ieşind din matcă, iar în momentul de faţă apa are o jumătate de metru peste pod şi nu se mai poate ajunge în zonă şi nici nu se poate interveni, debitul apei fiind foarte mare.

Citeşte şi ANM: Avertizarea COD PORTOCALIU s-ar putea extinde. În unele zone, precipitaţiile vor depăşi 100 l/mp

De asemenea, vântul puternic a doborât cinci stâlpi de electricitate, în noaptea de duminică spre luni, în comuna dâmboviţeană Crângurile, unde s-au produs şi inundaţii în urma ploilor, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Cinci stâlpi de beton de distribuţie a energiei electrice au căzut pe carosabil, drumul comunal 91A a fost blocat. A intervenit Detaşamentul de pompieri de la Găeşti„, informează ISU Dâmboviţa.

Angajaţii Electrica vor înlocui stâlpii rupţi şi vor reface reţeaua electrică în perioada următoare.

Comuna Crângurile nu este singura afectată de furtună. În oraşul Găeşti a plouat torenţial timp de câteva zeci de minute, o casă şi o curte fiind inundate.

Judeţul Dâmboviţa s-a aflat, duminică seară, sub avertizare cod galben.

Mehedinţi: Drum judeţean blocat din cauza unei alunecări de teren

Circulaţia rutieră a fost închisă în sectorul Comăneşti-Negoeşti al DJ 670 din cauza avarierii carosabilului de o alunecare de teren, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Ramona Nistor, informează Agerpres. Din această cauză traficul rutier a fost deviat pe ruta Bala – Cătunele – Glogova – Baia de Aramă pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone, el fiind dirijat de un echipaj de poliţie.

Teleorman: Precipitaţiile abundente ameninţă partea de nord a judeţului; autorităţile se aşteaptă la noi inundaţii
     
Două persoane din comuna Trivalea Moşteni au fost evacuate din locuinţă în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în nordul judeţului şi a scurgerilor de pe versanţi, potrivit prefectului judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan.

„Un bărbat trecut de 70 de ani şi fiul acestuia au fost evacuaţi după ce casa în care locuiau risca să se dărâme din cauza ploilor. Mai multe hectare de teren agricol din comuna Tătărăştii de Jos au fost inundate. Un raport exact vom avea în cursul acestei zile. Tot în comuna Tătărăştii de Jos s-a intervenit cu personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘A.D. Ghica’ şi cu motopompe în vederea menţinerii situaţiei sub control”, a declarat Carmen Daniela Dan, potrivit Agerpres.

Autorităţile judeţene monitorizează debitele râului Teleorman şi pârâului Câinelui care ar putea creşte ca urmare a ploilor abundente din judeţele Olt şi Argeş aflate sub cod portocaliu.