Interzicerea cangurilor într-un bar provoacă furia locuitorilor în Australia: „Animalele vin aici de 19 ani”

Aţi băut vreodată o bere cu un cangur? În Parcul Național John Forrest, din Australia acestor animale le-a fost permis accesul într-un bar în ultimele decenii, însă o decizie a autorităților, care le interzice acum accesul în local, i-a înfuriat pe australieni.

19 apr. 2018, 12:25
Interzicerea cangurilor într-un bar provoacă furia locuitorilor în Australia: „Animalele vin aici de 19 ani”

Cangurii erau clienţii acestui bar din oraşul Perth de 19 ani, chiar de la deschiderea barului. Ei obişnuiau să mănânce aici musli, care în prealabil era verificat şi aprobat de veterinarii Parcului Naţional.

Recent, Departamentul de Biodiversitate, Conservare și Atracții din Australia de Vest și-a exprimat dorința ca aceşti canguri să se întoarcă în habitatul lor natural și le-au interzis proprietarilor barului să mai hrănească marsupialele. Mai mult, pentru a ţine situaţia sub control, autoritățile au instalat camere de supraveghere, iar în cazul în care dispoziţia e încălcată şi cangurii sunt primiţi în bar, proprietarii riscă o amendă de 2.000 de dolari.

Situaţia le-a atras atenția autorităţilor atunci când fotografia unui cangur într-o poziție relaxată, lângă tejghea, a devenit virală pe internet. Proprietarii spun că animalele sunt obișnuite să vină la acest loc, iar unele chiar știu cum să deschidă ușa. Nu au fost niciodată incidente, iar vizitatorii și animalele au fost convieţuit paşnic. Acum, ei se tem că marsupialele ar putea deveni agresive din cauză că nu mai primesc mâncare, dar şi numărul clienților va fi mai mic, locul devenit faimos tocmai ca „bar de canguri”.

Localnicii speră să obţină anularea deciziei, ei înaintând deja o petiție în acest sens.