Învăţământul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanţat din toamnă

Publicat: Vineri, 31 Iulie 2015 14:31 // Actualizat: Vineri, 31 Iulie 2015 14:45 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că din luna septembrie a acestui an învățământul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanțat, iar acest lucru ar putea duce la scăderea taxelor plătite de părinți.

"Este primul an în care, începând din luna septembrie, va fi finanțat învățământul particular acreditat, învățământul obligatoriu. Este vorba de o alocare (la rectificarea bugetară — n.r.) de 32,6 milioane de lei pentru ce a mai rămas din anul 2015. Acest lucru rezolvă aplicarea unei prevederi a legii care funcționează din anul 2011 și care a fost prorogată, învățământul obligatoriu este obligatoriu pentru toți copiii, nu numai pentru cei din instituțiile de învățământ preuniversitar de stat", a afirmat ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Oficialul a adăugat că în urma acestei măsuri vor scădea taxele în învățământul particular obligatoriu, dar acest lucru va fi decis de instituțiile respective.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 iul 14:42
...acreditat, obligatoriu, va fi finanțat, iar acest lucru ar putea duce la scăderea taxelor plătite de părinți. Citește mai departe…

...
31 iul 14:38
...va fi finanțat, iar acest lucru ar putea duce la scăderea taxelor plătite de părinți. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.6616
RON
18 Jul
noapte 17 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H