Învăţătoarea care cerea bani pentru cadouri, CERCETATĂ PENAL

Învăţătoarea de la Şcoala Generală nr. 10 "Maria Rosetti" din Bucureşti, care cerea sume foarte mari de bani pentru cadouri, este cercetată penal.

07 ian. 2014, 08:48
Învăţătoarea care cerea bani pentru cadouri, CERCETATĂ PENAL

Plângerea penală înaintată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pe numele învăţătoarei Dana Blându a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care va demara cercetarea penală împotriva cadrului didactic.

Marian Banu, reprezentant al ISMB, a declarat, la România TV, că învăţătoarea Dana Blându va rămâne la catedră până la finalizarea anchetelor desfăşurate de inspectorat, de conducerea şcolii şi de Parchet. Banu a precizat că plângerea a fost transmisă la Parchet încă din data de 30 decembrie 2013. „A fost o poziţie firească, având în vedere datele problemei”, a subliniat Banu.

„În cel mult două zile vom avea concluziile acestor comisii, urmând a se lua o decizie în funcţie de legile în vigoare. Este o cercetare punctuală pentru doamna învăţător, dar evident că se cercetează ansamblul activităţii, dacă există colectare de bani şi de la alte clase. Orice sesizare a parintilor legata de bani trebuie transmisa Inspectoratului Scolar sau conducerii scolii”, a declarat Marian Banu, la România TV.

Dana Blându, învăţătoarea din Bucureşti care a devenit celebră după ce a fost filmată de părinţi cu camera ascunsă, pentru că cerea cadouri scumpe, a fost filmată în repetate rânduri.

Kanal D a dat publicităţii noi imagini incredibile cu învăţătoarea care voia o mulţime de bani pentru cadouri. De aceasta dată, ea a ameninţat părinţii că elevii nu vor mai avea clasa curată dacă aleg să nu dea cadouri. Ea a ridicat tonul în faţa părinţilor şi i-a înfruntat cu o nesimţire fără margini.

O echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a deplasat, luni dimineaţă, la Şcoala nr. 10 din Capitală, acolo unde predă învăţătoarea Dana Blându, pentru a verifica toate aspectele legate de modul în care au fost solicitate sumele de bani părinţilor.

Ancheta în acest caz a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi învăţătoarea Dana Blându de la Şcoala nr. 10 din Capitală, care cere bani pentru cadourile de sărbători. Părinţii îi reproşează învăţătoarei că le cere prea mulţi bani, aceasta spunând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei şcolii şi bibliotecarei, cât şi paznicilor şi femeilor de serviciu.

Învăţătoarea filmată când cerea bani pentru cadouri s-a întors la catedră

Învăţătoarea filmată în timp ce îi certa pe părinţii unor elevi pentru că au strâns prea puţini bani în vederea cumpărării de  cadouri de Sărbători pentru angajaţi ai Şcolii 10 din Capitală revine la catedră începând de luni. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a deschis o anchetă în acest caz şi a sesizat procurorii, însă până la stabilirea unei sancţiuni, învăţătoarea poate preda în continuare la Şcoala Generală nr. 10 „Maria Rosetti”.

Învăţătoarea despre care se spune că a solicitat bani pentru serbarea de Crăciun riscă o sancţiune care ar putea merge „eventual” până la desfacerea contractului de muncă în cazul în care vor fi constatate aceste abateri grave. Comisia de anchetă va întocmi raportul până miercuri, potrivit inspectorului general Constantin Trăistaru.

„Prevederile legale trebuie respectate. Procedurile trebuie respectate. Raportul comisiei IŞMB va fi gata până miercuri. Acesta va fi prezentat Consiliului de Administraţie”, a precizat inspectorul general.

Noi audieri în cazul învăţătoarei nemulţumită de cadourile de Crăciun.

Inspectorii scare anchetează cazul de la Şcoala 10 din Capitală s-au întors marţi în unitatea de învăţământ pentru a discuta cu profesorii, dar şi cu elevii, potrivit România TV.