Invazie de viespi şi albine din cauza căldurii: Oameni sunt atacaţi

Invazie de viespi şi albine din cauza căldurii. Roiurile au invadat grădinile şi livezile în mai multe zone din ţară şi au atacat oamenii şi chiar animalele din gospodării.

11 aug. 2015, 05:55
Invazie de viespi şi albine din cauza căldurii: Oameni sunt atacaţi
Viespii și albinele au devenit agresive din cauza căldurii. Seceta din ultima perioadă şi temperaturile ridicate au făcut ca insectele să invadeze gospodăriile, grădinile sau livezile oamenilor, care sunt terorizaţi şi îngroziţi de numărul și agresivitatea lor. Turiștii din Colibița, Bistriţa-Năsăud au avut și ei de suferit din cauza lor.
 

„Ieri după masă am mers la Colibiţa cu nişte prieteni şi am oprit la un restaurant din zonă pentru a lua masa. Am stat pe terasă unde nu am scăpat niciun minut de viespi. Sunt mulţi, agresivi şi periculoşi. Proprietarul restaurantului ne-a spus că sunt aşa mulţi din cauză că e foarte cald”, a povestit o tânără.

Nu doar la munte sunt probleme cu albinele şi viespii, ci şi în alte zone ale judeţului. Un  bărbat a povestit că de mai bine de o săptămână, zona este invadată de viespi. Bărbatul susţine că insectele sunt periculoase pentru că sunt agresive din cauza căldurii, scrie bistriteanul.ro

„O înţepătură poate fi foarte periculoasă, mai ales pentru o persoană care este alergică„, spun cei din sistemul medical, care îi sfătuiesc pe toţi cei care sunt atacaţi de viespi sau albine şi se simt rău să ceară imediat ajutor medical.

Citeşte şi: APITERAPIA, tratamentul cu venin de albine

Chiar ieri, la Colibiţa, o femeie a avut nevoie de ajutor după ce a fost înţepată în limbă de o albină. Un echipaj SMURD a transportat-o pe aceasta de urgenţă la spital. 

Şi în judeţul Gorj situaţia este asemănătoare. Un bărbat a sunat la 112 şi a cerut ajutor pompierilor pentru că într-o anexă gospodărească era plin de viespi. În localitatea Polovragi, un bărbat a murit după ce a fost atacat de mai mulţi bondari, potrivit România TV.