Ioan Gyuri Pascu chemase la ora 3 o ambulanţă şi a fost tratat pentru „atac de panică”. La ora 5 A MURIT de INIMĂ

Ioan Gyuri Pascu a murit în urma unui infarct, luni, la 5 dimineața. Cu doar două ore înainte, Ioan Gyuri Pascu și fosta lui soție, în casa căreia se afla, au făcut un apel la serviciul de urgență 112, însă medicul de pe ambulanţa SABIF care a răspuns la apel i-a pus diagnostic de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam. Managerul SABIF, Alis Grasu, a anunţat că a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili dacă medicul care a intervenit la apelul de urgenţă al lui Ioan Gyuri Pascu a respectat toate procedurile necesare pentru a pune un diagnostic corect şi dacă a făcut tot ce se impunea în acest caz. Totodată, Colegiul Medicilor Bucureşti a anunţat că s-a autosesizat în acest caz.

28 sept. 2016, 12:16
Ioan Gyuri Pascu chemase la ora 3 o ambulanţă şi a fost tratat pentru „atac de panică”. La ora 5 A MURIT de INIMĂ

UPDATE: Colegiul Medicilor București s-a autosesizat în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu.

„În urma informațiilor apărute în mass-media privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanță l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu și i-a pus diagnosticul de ‘atac de panică’, Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat. Rezultatele investigației vor fi făcute publice”, se arată într-un comunicat al CMMB.

UPDATE: Conducerea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov a deschis o anchetă internă pentru a verifica modul în care personalul medical a intervenit în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu.

„Luni dimineață, la ora 3.26, s-a solicitat o ambulanță pentru un bărbat de 55 de ani care nu dormea de trei zile și care făcea frecvent atacuri de panică. Solicitantul era soția. Se înregistrează ca și o consultație la domiciliu, se trimite o mașină de consultație cu medic care ajunge în 11 minute și găsește un bărbat de 55 de ani care spune că de trei zile nu doarme din cauza unor dureri articulare. Are diagnosticul de artroză pentru care face fizioterapie, este diabetic și face frecvent atacuri de panică. Aceste declarații sunt întărite de soție. I se măsoară constantele vitale și se constată o tensiune bună, o aliură ventriculară bună, o saturație bună. Niciun fel de durere toracică, niciun fel de simptomatologie cardiacă. Aștept nota explicativă a medicului, în fișă nu am găsit dacă urma vreun tratament. Singurul lucru pe care îl specifică medicul în fișă este că lua Sedatif PC de câteva zile fără rezultate”, a afirmat, managerul SABIF, pentru Agerpres.

Ea a adăugat că medicul care s-a deplasat la domiciliul artistului i-a administrat jumătate de fiolă de Diazepam, având în vedere că pacientul nu dormise de trei zile și avea atacuri de panică, iar la aproximativ o oră de la plecarea echipajului s-a înregistrat un nou apel întrucât bărbatul se învinețise și nu mai respira.

Alis Grasu a precizat că rezultatul anchetei interne va fi gata în cel mult două zile. „Pentru faptul că era vorba despre un bărbat de 55 de ani, care a beneficiat de consultația unui medic la consultații și la o oră starea lui a devenit foarte gravă și a intrat în stop cardio-respirator, ne-am autosesizat și am declanșat o anchetă internă administrativă pentru a vedea ce s-a întâmplat la consultația respectivă, pentru a primi un punct de vedere al medicului care a efectuat consultația. Urmează această cercetare disciplinară, sperăm că în cel mult două zile o vom finaliza, pentru că există o procedură: trebuie să îl citezi, să vină să îți dea notă explicativă”, a explicat managerul SABIF.

UPDATE: Liderul PNL Alina Gorghiu scrie pe Facebook că, Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte, de această dată cea a lui Gyuri Pascu, ea susţinând că ”este momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze”.

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu va fi înmormântat vineri, de la ora 12,00, în cimitirul din orașul Agnita, județul Sibiu. Între timp, apar dezvăluiri care ar putea declanşa un nou scandal de proporţii în sistemul medical de urgenţă din România.

„Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat„, a spus o sursă de la Ambulanța București, scrie Cătălin Tolontan.

INML a anunţat cauza morţii lui Ioan Gyuri Pascu

Peste mai puțin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și oambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București. Ioan Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Alice Grasu, şefa Ambulanţei, a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26.

„Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanță de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soția tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încât medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit Alice Grasu.

– Am înțeles că asta spune soția. Dar diagnosticul medicului care a fost?

– Atac de panică.

– A plecat apoi?

– Da.

– Și următorul apel cînd l-ați primit?

– După ora 4. La următorul apel la 112, cel de după ora 4, au ajuns două mașini de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic de la noi. Nu sunt niciodată prea mulți oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit, pentru că cei de la SMRD i-au spus că se ocupă ei și ambulanța noastră a plecat. Conducerea Ambulanței susține că a pornit o cercetare internă.

Teorie ŞOCANTĂ lansata de un medic legist în cazul decesului lui IOAN GYURI PASCU

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.  „În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti. 

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani şi se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate. Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum „O vară de neuitat” – în regia lui Lucian Pintilie şi în „Occident”– regizor Cristian Mungiu.

A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum „Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru unele din ele.