Ioan Ovidiu Sabău: „Vrem să facem din nou oamenii fericiţi”

Ioan Ovidiu Sabău, fostul mijlocaș al "Generației de Aur" se pregătește pentru meciul cu legendele Barcelonei, de la Sports Festival

30 mai 2018, 06:21

„Generația de Aur” contra „legendele Barcelonei” este capul de afiș al verii sportive din țara noastră. „Sports Festival” are loc la Cluj, în perioada 14-17 iunie, iar meciul de fotbal programat pe Cluj Arena la 16 iunie reprezintă cel mai bun prilej pentru microbiști să-și revadă pe gazon idolii.

Gică Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Ioan Ovidiu Sabău și restul coechipierilor lor au început deja pregătirea pentru meciul contra supervedetelor echipei catalane: Abidal, Edmilson, de Boer sau Sony Andersson.

” Eu sper să fiu în formă, Gică Popescu este bine, Gică Hagi face antrenamente cu Viitorul, Belo este foarte bine fizic, Adi Iie se menține și el… Eu am grijă de mine, alerg dimineața, sunt atent la alimentație, deja mă antrenez cu echipa Universității, iar foștii mei colegi au un program de pregătire serios, sper să nu se accidenteze nimeni, să nu facă antrenamente de intentistate maximă, să ajungem cu toții la o formă bună, pentru că nu trebuie să ne facem de râs. Lumea are așteptări mari, trebuie să facem spectacol, să avem ritm și m-aș bucura să fie stadionul plin ” – Ioan Ovidiu Sabău fost mijlocaș „Generația de Aur”.

Generația de Aur se mută pe Whatsapp

 Pentru că sunt foarte ocupați și apucă să se vadă destul de rar, fotbaliștii „Generației de Aur” au găsit o soluție să fie în contact permanent și să pună totul la cale pentru meciul cu „Legendele Barcelonei”.

„Avem un grup pe Whatsapp, acolo se duc toate discuțiile, programul de pregătire tot acolo îl dezbatem, timpul e scurt și nu vrem să face doar act de prezență, nimeni nu acceptă să fie umilit la aces joc. Gică Popescu e cel mai activ la Whatsapp, apare și Dumitrescu, Răducioiu, ei sunt cei mai prezenți. Gică e foarte meticulos și vrea ca acest eveniment să iasă perfect. Gică mi-a pus că spaniolii au ritm, meciuri în picioare, se văd mai des, sperăm să recuperăm, să nu se vadă o diferență mare între cele două echipe.” – Ioan Ovidiu Sabău fost mijlocaș „Generația de Aur”.

Le e dor de atmosfera de la națională

Fotbaliștii care au scos pe străzile României sute de mii de oameni cu rezultatele lor de la turneele finale spun că simt lipsa atmosferei pe are ei o aveau la echipa națională.

” Am lăsat amintiri frumoase, lumea se bucură când ne vede, vrem să-i facem fericiți. Pentru noi a fost o deosebită plăcere să știm că cei care ne urmăreau erau mulțimiți de noi, așa că a meritat tot efortul pe care l-am depus în acea perioadă. Ca jucători eram antrenori în teren, comunicam mult, ne organizam foarte bine, dădeam indicații unul celuilalt, aveam o comunicare foarte bună, când era greu, faceam sacrificii, trăgeam de noi. Îl încurajam foarte mult pe Gică când lucrurile mergeau prost, îi spuneam să nu mai dea la nimeni, să ia mingea pe cont propriu, că voiam să ne îmbrățisăm, iar Gică așa făcea, era foarte ascultător atunci. În aceea perioadă, Lupescu, Dan Petrescu, chiar Gică Popescu, Stelea, de multe ori, erau responsabilii cu glumele în vestiar. Prima și a doua zi când ajungeam la echipa națională stăteam până la 3-4 dimineața și discutam tot ce se întâmplă la echipele de club” –  Ioan Ovidiu Sabău fost mijlocaș „Generația de Aur”.

Sabău, expert în dansuri tradiționale din Ardeal

Sabău încearcă să-și încurajeze colegii și stie că măcar la cheful pe care cele două echipe îl vor face împreună, „tricolorii” vor ieși învingători. Pentru asta a și făcut deja planul, care cuprinde dansuri tradiționale din Ardeal și multă palincă.

” La petrecerile de după nu e problemă, ne descurcăm, ținem ritmul, îi batem sigur pe Barcelona. Să vedem dacă țin și ei ritmul la dans, la felul de a ne distra la un asemenea eveniment, cu bun simț și echilibru. Este nevoie de petrecere de relaxare. Dacă este vorba de dansul pe muzică disco, nu știu, că n-am fost la astfel de cluburi, la dans popular mă descurs eu foarte bine. Nu prea am apucat să-i învăț pe foștii mei colegi, că n-am vrut să le arât că știu dansul popular „Feciorescu”. Vom petrece cu palinca tradițională, țuică de caise care e cea mai bună. Știm să pregătim această palincă. Când eram în Italia le duceam la prieteni, le plăcea foarte mult. Dacă ar fi petrecerea înainte de meci, am putea să-i amețim, să găsim o strategie, să-i adormim un pic în timpul jocului” – Ioan Ovidiu Sabău fost mijlocaș „Generația de Aur”.