Klaus Iohannis: Nu venim în ajun de alegeri şi schimbăm toată arhitectura taxelor şi impozitelor

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, cu privire la legea de eliminare a celor 102 taxe, că arhitectura taxelor și impozitelor nu se schimbă în prag de alegeri.

26 oct. 2016, 11:26
Klaus Iohannis: Nu venim în ajun de alegeri şi schimbăm toată arhitectura taxelor şi impozitelor

„Să știm în 2016 cum vor evolua taxele și impozitele până în 2026 — asta înseamnă predictibilitate. Nu venim în ajun de alegeri și schimbăm toată arhitectura taxelor și impozitelor numai așa că unul crede că dă bine la popor. Dă foarte prost, fiindcă oricine în România și-a dat seama, între timp, că nu așa se abordează lucrurile.

Ele trebuie discutate, răsdiscutate, evaluate, măsurate și atunci putem să ne gândim, da, ok, haideți să reducem câteva taxe pentru că sunt birocratice și nu avem nevoie, haideți să lăsăm altele. (…) Cum își imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ultimii ani, se rezolvă într-o săptămână renunțând la taxa radio-tv. Poate este bine, poate e rău. Fără o evaluare și fără un plan pe termen lung nu se pot dezvolta lucrurile. Această modalitate heirupistă este fundamental contraproductivă și dăunătoare României”, a spus Iohannis, la Adevărul Live.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis: Sunt mulţumit de Guvern, mai puţin de partide. Penalii nu au dispărut de pe liste

Întrebat dacă va promulga legea privind eliminarea celor 102 taxe, șeful statului a răspuns: „Pe mine această abordare nu m-a convins deloc, nu se poate lucra așa. Ce să-și imagineze un antreprenor că astăzi există unele taxe și peste o săptămână alte taxe că vine campania electorală. Asta înseamnă predictibilitate?”.

El a subliniat că aceste lucruri trebuie discutate și cu mediul de afaceri, cu sindicatele, societatea civilă. „Trebuie să existe o discuție așezată, serioasă, împreună cu experții”, a spus președintele Iohannis.