Ion Caramitru a câştigat procesul cu Loredana Groza. Piesa „Bună seara, iubite” valorează doar 3000 de lei

Ion Caramitru s-a ales cu recunoaşterea morală pentru contribuţia pe care a avut-o la succesul hitului "Bună seara, iubito", interpretat alături de Loredana Groza, dar nu şi cu daunele materiale pe care le solicitase în faţa instanţei. Actorul a făcut recurs şi a pierdut.

24 iul. 2014, 08:44
Ion Caramitru a câştigat procesul cu Loredana Groza. Piesa „Bună seara, iubite” valorează doar 3000 de lei

În 1988, Loredana Groza şi Ion Caramitru cântau împreună, pentru prima dată, piesa compusă de Adrian Enescu „Bună seara, iubito”, scrie ziarulring.ro. Alăturarea inedită a celor doi mari artişti i-a cucerit pe iubitorii muzicii uşoare, piesa devenind imediat hit.

Citeşte şi Fiica Loredanei Groza a împlinit 16 ani. Uite ce MESAJ EMOŢIONANT i-a transmis vedeta

Chiar dacă după anul 1989 muzica străină a pătruns puternic şi în România, melodia interpretată de Loredana Groza şi Ion Caramitru a rămas în continuare în topuri astfel încât, în 2007, a fost inclusă pe albumul „Loredana – My Love” lansat de Media ProMusic.

În acte a câştigat, neoficial a pierdut

Supărat că numele şi vocea lui apar pe albumul cu pricina fără să i se fi cerut acordul, dar şi de faptul că nimeni nu i-a dat niciun leu din drepturi de autor, doi ani mai târziu, Ion Caramitru a dat în judecată casele de discuri care au contribuit, într-un fel sau altul, la apariţia albumului, cerând daune în valoare totală de 40.000 de lei, ceea ce a făcut ca lupta avocaţilor în instanţă să se întindă pe mai mulţi ani.

Citeşte şi Loredana Groza le târăşte pe Daniela Gyorfi şi Monica Anghel prin tribunal

Într-un final, instanţa i-a dat dreptate actorului, dar nu i-a dat şi toţi banii solicitaţi ca despăgubire, Caramitru primind doar 6.000 de lei din cei 40.000 solicitaţi iniţial. Considerând că cei 3.000 de lei acordaţi ca drepturi de autor şi alţi 3.000 de lei oferiţi ca daune morale reprezintă o sumă prea mică în raport cu câştigurile încasate de cei pe care îi dădu-se în judecată, dar şi pentru anii în care s-a luptat la tribunal, actorul a făcut recurs anul acesta, la sfârşitul lunii martie. Trei luni mai târziu, instanţa de judecată a respins recursul, considerându-l ca nefondat, decizia fiind irevocabilă. Contactat telefonic, Ion Caramitru a declarat: „Nu ştiu exact ce s-a mai întâmplat, avocaţii mei se ocupă de asta. Eu sunt în concediu”. „Nu am fost înştiinţat de lansarea acestui album pe care era şi prestaţia mea şi nici nu am primit vreo remuneraţie din sumele obţinute în urma comercializării albumului.”