Ion Iliescu: Liviu Dragnea ar putea deveni premierul României din toamnă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că Liviu Dragnea are "toate calitățile necesare" pentru a putea fi premierul României din tomană, în ciuda faptului că a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul.

06 iun. 2016, 16:48
Ion Iliescu: Liviu Dragnea ar putea deveni premierul României din toamnă

Ar trebui judecat de la caz la caz, ce înseamnă probleme cu justiţia, adică pentru ce a fost judecat Dragnea? Că a chemat lumea la vot? Nu asta e datoria unui partid şi a unui partid politic?. Sunt unele asemenea măsuri de-a dreptul aberante. Eu cred că el trebuie şi apreciat”, a spus Ion Iliescu, potrivit digi24.ro.

Ion Iliescu a mai a declarat că dacă și-ar dori să devină premier, Liviu Dragnea ar avea „toate calitățile necesare”. „Depinde ce vrea şi el. Nu ştiu dacă îşi doreşte. E un om cu toate calităţile necesare pentru aşa ceva, are şi experienţă politică de partid. A condus şi o organizaţie judeţeană care se menţine la un nivela preciabil, a fost în Guvern, a dovedit calităţi din acest punct de vedere. Şi în fruntea partidului este apreciat, deci are toate calităţile necesare. Condamnarea e aberantă, pentru ce e omul judecat? A încălcat legea cu ceva? I se reproşează că a îndemnat lumea să iasă la vot„, a mai spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a respins ideea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș „Nu cred că e cazul. O schimbare de Guvern nu cred că ajută cu ceva”, a precizat președintele de onoare al PSD.

Social-democratul a mai declarat că dacă PSD va da un premier în toamnă, după alegeri, președintele Klaus Iohannis „nu își va permite” să nu țină cont de rezultatul alegerilor.