Ion Ţiriac a dat BNR în JUDECATĂ. „Pot să adun până la 200.000 de semnături…”

Ion Țiriac a anunțat, luni, că a deschis un proces împotriva Băncii Naționale a României.

18 dec. 2017, 10:47
Ion Ţiriac a dat BNR în JUDECATĂ. „Pot să adun până la 200.000 de semnături…”

Ion Țiriac şi BNR se vor judeca pentru arenele de tenis.

„Sunt documente pe care noi le-am prezentat Judecătoriei Bucureşti, deci începem procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Cine suntem? Suntem nişte sportivi care am fost, nişte sportivi care suntem şi, dacă este nevoie, în următoarele săptămâni, pot să adun până la 200.000 de semnături ale sportivilor care vor fi”, a declarat omul de afaceri Ion Țiriac, citat de Capital.

BNR cedează Guvernului arenele sportive din Cotroceni. Ce va primi la schimb

Anunţul vine după ce Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep au fost prezenți în Parlamentul României pentru a discuta soarta Arenelor BNR. Ministerul Tineretului și Sportului dorește preluarea bazei sportive din Cotroceni, iar Țiriac, Năstase și Halep, alături de Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Wconomice din Senat, susțin demersul.

„BNR nu este propietara terenului de tenis, după cum reiese din hartă. Nu are niciun drept de administrație. Solicităm primului ministru Mihai Tudose denunțarea protocolului. Nu au fost respectate clauzele contractului”, a spus Daniel Zamfir.

„Ar trebui că organele de anchetă să se autosesizeze. Se vede negru pe alb că s-a comis o greșeală, voit sau nu. Eu am mai vorbit cu BNR-ul și acum 15 ani și acum 10 ani și i-am tot întrebat ce vor să facă. E păcat de acest teren”, a spus şi Ion Țiriac.

Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de ministrul tineretului şi sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu-Duvăz şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.