Ion Ţiriac, proces răsunător cu STATUL ROMÂN. Ce reclamă MILIARDARUL

Ion Țiriac a dat în judecată statul român pentru că nu vrea să părăsească domeniul de la Balc, acolo unde organizează celebrele partide anuale de vânătoare cu bogații Europei.

07 ian. 2016, 08:23
Ion Ţiriac, proces răsunător cu STATUL ROMÂN. Ce reclamă MILIARDARUL

Ion Ţiriac cere în instanţă prelungirea contractului de închiriere a domeniului de la Balc şi nu acceptă faptul că înţelegerea cu Romsilva privind închirierea domeniului de vânătoare din Balc s-a încheiat, anunţă Digi 24. Reprezentanţii lui Ion Ţiriac susţin că acesta are în continuare dreptul să organizeze partide de vânătoare acolo pentru că înțelegerea cu Romsilva, din 2005, era să poată închiria domeniul pentru 49 de ani.

CITEŞTE ŞI Ion Ţiriac, lovitură de PROPORŢII. Tranzacţia care a zguduit LUMEA FINANŢELOR

Ion Tiriac a cumpărat clădirile, a concesionat terenul de sub ele şi a închiriat, pentru 9.500 de euro pe an, toate cele o mie de hectare de pădure, unde trăiesc peste 600 de mistreţi. Potrivit Romsilva, înţelegerea s-a încheiat în 2015, iar legea specifică acum că un domeniu de vânătoare poate fi închiriat pe cinci sau zece ani.

Reprezentanţii societăţii lui Ion Ţiriac au dat în judecată Romsilva şi invocă o clauză care prevedea prelungirea tacită a înţelegerii, pentru alți 49 de ani. Deci, spun aceştia, contractul nu a expirat.

CITEŞTE ŞI Ion Ţiriac, lovitură COLOSALĂ după căderea ZIDULUI BERLINULUI. Cum a devenit MILIARDAR

Următorul termen în procesul dintre Romsilva şi societatea controlată Ion Ţiriac e stabilit pentru 18 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti.