Ion Ţiriac: România nu e o ţară coruptă, e doar o percepţie moştenită din generaţie în generaţie

"România nu e o ţară coruptă. E doar o percepţie moştenită din generaţie în generaţie", susţine omul de afaceri Ion Ţiriac. El adaugă că dosarele de corupţie de la noi sunt "ridicole şi ne facem de râs în toată lumea, dacă vorbim despre ele".

04 apr. 2018, 05:55
Ion Ţiriac: România nu e o ţară coruptă, e doar o percepţie moştenită din generaţie în generaţie

Ion Ţiriac a explicat într-un interviu pentru Digi 24 cum percepe el corupţia din România, raportată la fenomenul global, subliniind diferenţele de percepţie asupra acestui fenomen.

Societatea noastră e coruptă pentru că așa am învățat-o noi sau străbunicii noștri de la turci de la toată lumea cu bacșișul… Corupție există în toată lumea din păcate. Că la noi, și la noi e o corupție minoră, vorbim de 2,5 lei. Nu vorbim de Parmalat în SUA sau miliardele care s-au dus și au schimbat economia lumii, că de acolo a venit criza. Noi vorbim despre treburile ridicole în corupție. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeană de țuică și niște cârnați. Ne facem de râs în toată lumea„, spune Ion Ţiriac.

Referindu-se la Simona Halep, Ion Ţiriac a spus: „Simona Halep e un talent pe care nu îl cumperi la.. A ieșit dintr-o familie care s-a sacrificat. E în momentul de față cel mai reprezentantiv român în lumea asta sportivă, politică sau socială. E bună, rea sau medie, depinde numai de ea. Nu a cumpărat nr 1 la supermarket„.