Ion Ţiriac, ţinta unui atac fără precedent în Spania. „Pentru el nu contează partea morală”

Ion Ţiriac e criticat dur în presa din Spania apărută joi, ca urmare a deciziei luate în calitate de patron al turneului Masters de la Madrid.

09 feb. 2017, 09:37
Ion Ţiriac, ţinta unui atac fără precedent în Spania. „Pentru el nu contează partea morală”

Gestul lui Ion Ţiriac de a-i oferi Mariei Şarapova un wild-card pentru turneul de la Madrid, care va începe pe 26 aprilie, este considerat ca o palmă dată luptei anti-doping.

Turneul patronat de Ion Ţiriac a hotărât să opteze pentru marketing şi să-i ofere rusoaicei un wild-card. N-a contat deloc importanţa luptei anti-doping, că Şarapova n-a fost loială sportului, că a ignorat regulile… Totul se învârte în jurul banilor. Şarapova e un star şi atrage bani, dar e şi o trişoare. Dar nu ne surprinde (…) Oficialii de la Madrid fac ca sancţiunea rusoaicei să n-aibă consecinţe în afară de perioada în care a fost suspendată. Ei o ajută astfel să ajungă din nou sus şi să nu fie nevoită să joace partide de calificare. Îi întind o mâna să ajungă repede în elita tenisului, cu un bilet la prima clasă, spre deosebire de alte sportive care ar fi fost nevoite s-o ia de la zero.

Citeşte şi Ion Ţiriac îi întinde o mână de ajutor Mariei Şarapova. Cum o ajută pe rusoaică să vină în circuit

Pentru Ţiriac nu contează partea morală, ci doar rezultatul. Dar invitaţia Sharapovei transmite că turneul de la Madrid nu dă doi bani pe lupta împotriva dopingului. Ce-i drept, nimănui nu-i pasă de curăţenia din sport: WTA a primit-o cu braţele deschise, sponsorii au rămas alături de ea…„, scrie cotidianul El Confidencial, citat de ziare.com.

Ion Ţiriac mai este criticat şi pentru relaţiile pe care le are cu Primăria Madrid. „Turneul de la Madrid e cel mai inovativ şi special din tenis. În fiecare an avem parte de noutăţi în Caja Magicăa. Dar pentru a înţelege, trebuie să-l cunoaşteţi pe Ion Ţiriac, proprietarul turneului şi omul cu ideile. Lui Ţiriac nu-i pasă ce zic alţii şi nici ce gândesc. Nu-l interesează de critici sau orice altceva, iar asta pentru că Primăria oraşului Madrid i-a dat întodeauna tot ce a cerut„, se mai arată în articol.