Iranul avertizează Coreea de Nord că Trump ar putea anula acordul privind dezarmarea nucleară chiar înainte să ajungă în SUA

Iranul l-a avertizat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un să nu aibă încredere în preşedintele american Donald Trump, susţinând că ar putea să anuleze acordul privind dezarmarea nucleară la câteva ore, scrie Reuters.

12 iun. 2018, 18:54
Iranul avertizează Coreea de Nord că Trump ar putea anula acordul privind dezarmarea nucleară chiar înainte să ajungă în SUA

Teheranul a făcut referire la propria experienţă, menţionând retragerea Washingtonului din acordul nuclear.

„Nu ştim cu ce fel de persoană negociază liderul nord-coreean. Nu este exclus ca Trump să anuleze acordul chiar înainte să ajungă acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului iranian, Mohammad Bagher Nobakht.

Nobakht a pus la îndoială credibilitatea lui Trump. „Acest om nu reprezintă poporul american şi ei se vor distanţa de el la viitoarele alegeri”, a adăugat el.

Trump şi Kim au căzut de acord în cadrul summit-ului din Singapore să colaboreze pentru o dezarmare nucleară a peninsulei coreene iar Washingtonul a oferit garanţii de securitate.

Trump a insistat ca orice acord cu Coreea de Nord să includă o dezarmare nucleară ireversibilă şi verificabilă.

Israelul, care a lăudat decizia lui Trump privind acordul nuclear cu Iranul, a salutat summit-ul cu Kim: „Este un pas important pentru a dezarma nuclear peninsula coreeană”, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

„Preşedintele Trump are o atitudine fermă şi împotriva încercărilor Iranului de a obţine arme nucleare”, a adăugat el.