ISJ DOLJ anunţă: ŞCOLI ÎNCHISE două zile în tot judeţul

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a anunțat că se prelungește suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar și în zilele de miercuri, 28 martie, și joi, 1 martie. De asemenea, inspectorii școlari au precizat că în zilele următoare vor comunica și dacă se vor organiza sau nu olimpiadele și concursurile care erau programate pentru sfârșitul acestei săptămâni. În ceea ce privește derularea probelor de competențe din cadrul bacalaureatului pentru situații excepționale, precum și depunerea contestațiilor pentru olimpiadele care au avut loc săptămâna trecută, reprezentanții ISJ Dolj spun că acestea se suspendă până la reluarea cursurilor.

28 feb. 2018, 07:54
ISJ DOLJ anunţă: ŞCOLI ÎNCHISE două zile în tot judeţul

Elevii și preșcolarii din Dolj nu vor face cursuri nici în următoarele două zile. Decizia a fost luată ca urmare a avertizării meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru regiunea Olteniei. „Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru regiunea Olteniei precum și hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj a decis suspendarea cursurilor și în zilele de 28 februarie și 1 martie, în toate unitățile școlare din județul Dolj. Ca urmare a ninsorilor din ultimele zile, solicităm ca la toate unitățile de învățământ să se înlăture zăpada de pe căile de acces și să se folosească material antiderapant. De asemenea, în aceste zile libere în toate unitățile școlare personalul de specialitate trebuie să monitorizeze funcționarea instalațiilor de încălzire, de alimentare cu apă, gaze și energie electrică. În cazul producerii vreunui incident, conducerea unităților școlare să transmită în tip util informația la Inspectoratul Școlar Județean Dolj și la autoritățile locale. Persoanele de contact pentru Inspectoratul Școlar sunt inspectorii de sector și purtătorul de cuvânt al instituției, inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu. Pentru zilele libere, fiecare unitate școlară va decide cum se va recupera materia”, a precizat Monica Sună, inspectorul școlar general.

În ceea ce privește ziua de vineri, șefa ISJ Dolj a precizat că nu s-a luat încă o decizie dacă vor începe cursurile sau dacă elevii vor fi liberi. „În funcție de evoluția condițiilor meteorologice, dar și în funcție de informațiile pe care le vor transmite directorii unităților școlare și autoritățile publice locale, joi, dacă va fi necesar, se va întruni Comitetul pentru Situații de Urgență pentru luarea unei decizii în acest sens și pentru vineri”, a mai precizat inspectorul școlar general, Monica Sună.

În ceea ce privește concursurile programate pentru sfârșitul săptămânii, inspectorii școlari au anunțat că „așteaptă precizări de la Ministerul Educației”. În schimb, pentru olimpiadele și concursurile care s-au derulat săptămâna trecută, contestațiile se pot formula odată ce vor fi reluate cursurile. De asemenea, pentru candidații care au fost reprogramați să susțină probele de evaluare a competențelor, conducerea ISJ Dolj a precizat că aceștia vor susține examenele în prima zi de reluare a cursurilor, în unitățile școlare în care sunt înscriși.