Istoria se repetă: Ne aşteaptă o mică EPOCĂ de GHEAŢĂ. Cum va fi şi cât va dura

Pământul va intra într-o nouă epocă glaciară peste 15 ani. Este concluzia alarmată la care au ajuns oamenii de ştiinţă britanici. Ei au analizat activitatea solară şi au descoperit că aceasta va scădea după 2030 la jumătate faţă de prezent.

13 iul. 2015, 06:52
Istoria se repetă: Ne aşteaptă o mică EPOCĂ de GHEAŢĂ. Cum va fi şi cât va dura

Pământul se află la numai 15 ani distanţă de o mini epocă glaciară. Omenirea va avea de înfruntat ierni extrem de geroase, în timpul cărora vor îngheţa inclusiv râuri care nu au mai îngheţat niciodată. Mai mult, zăpada va rezistra în zone unde nu s-a mai întâmplat asta.

Un grup de oameni de ştiinţă britanici a analizat ciclurile de activitate solară şi a conchis că aceasta va scădea cu 40% din 2030 până în 2040. Acest lucru se va întâmpla din cauza unor fluctuaţii în câmpul magnetic Soarelui.

Aceeaşi situaţie s-a mai înregistrat în urmă cu 370 de ani. Europa şi America de Nord s-au confruntat atunci cu aproape 300 de ani extrem de reci.

De această dată, scăderea activităţii solare coincide şi cu încălzirea globală. Astfel, topirea gheţii din Marea Arcitcă, Marea Barents şi Marea Kara din ultimii zece ani a împins la dublarea numărului de mase de aer care aduc frigul în Europa şi Asia. Asta se traduce prin ierni extrem de geroase.