Italia: Romi arestaţi pentru proxenetism. Poliţiştii italieni au eliberat zeci de tinere VIDEO

Nouăsprezece români au fost arestaţi şi acuzaţi de proxenetism în Italia. Zeci de tinere, tot românce, au fost eliberate de poliţiştii italieni. O parte dintre ele au fost aduse în Peninsulă când aveau numai 13 ani.

05 feb. 2015, 15:09
Italia: Romi arestaţi pentru proxenetism. Poliţiştii italieni au eliberat zeci de tinere VIDEO

Poliţiştii italieni au destructurat o reţea de proxeneţi care obligau circa 30 de tinere să se prostitueze. Multe dintre ele fuseseră aduse în Peninsulă la numai 13 ani şi obligate să întreţină relaţii sexuale pe bani. În cazul în care rămâneau însărcinate, li se făcea avort, iar câteva ore mai târziu erau trimise din nou la muncă, potrivit România TV.

Fetele erau vândute de la un proxenet la altul, iar o dată cu ele era vândut şi dreptul de folosire a zonei unde lucrau pentru ca nicio altă prostituată să nu racoleze clienţi tot acolo.

Citeşte şi Şase români acuzaţi de proxenetism, arestaţi la Helsinki

Ancheta a început în august 2011, după ce autorităţile au primit scrisori anonime în care erau descrise tratamentele la care erau supuse tinerele: bătăi, ameninţări şi violuri. Autorităţile le oferă acum fetelor îngrijiri medicale şi asistenţă psihologică pentru a depăşi traumele.