IUBIREA VINDECĂ boli incurabile. Cât trebuie să iubim

Foarte mulţi au încercat să definească iubirea. Pentru poeţi, este ca o boare, pentru îndrăgostiţi, este ca respiraţia, pentru oamenii de ştiinţă, câteodată ea nu există, pentru omul de rând, este ceva care nu se poate defini.

17 feb. 2017, 20:44
IUBIREA VINDECĂ boli incurabile. Cât trebuie să iubim

În cărţile sfinte, cea mai frumoasă definiţie o dă Sfântul Pavel în Epistola întâia către Corinteni: „Dragostea îndelung rabdă ;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieşte,nu se laudă,nu se trufeşte (…) Dragostea nu se poartă cu necuviinţă,nu caută ale sale,nu se aprinde de mânie,nu gândeşte răul (…)”, scrie secretele.com.

Citeşte şi Ramona Bădescu SE MĂRITĂ. Cine este fericitul MIRE

Deci cărţile sfinte ne-au vorbit şi despre cum trebuie să ne iubim între noi ! E drept că uneori,noi nu respectăm întocmai vorbele Sfântului Pavel şi orice abatere de acestea ne face doar rău. De exemplu,dacă suntem răuvoitori asta înseamnă o energie negativă pe care o introducem în corp, care atrage după sine probleme de sănătate.

Dacă pizmuim,de asemenea, este energie negativă.Dacă ne lăudăm, punem mai sus calităţile pe care le avem, supraevalam,de fapt realitatea şi diferenţa între ceea ce suntem şi ceea ce vrem să părem este suportată tot de noi, printr-un consum de energie suplimentar,care aduce îmbătrânirea prematură şi boala.Această energie,evident, o putem consuma pentru evoluţia noastră. Dacă suntem egoişti, încălcăm una din cele mai importante legi universale, legea dăruirii.

Dacă gândim răul cuiva,îi trimitem săgeţi negative care se vor întoarce spre noi ca bumerangul,uneori cu efecte multiplicate. După cum observăm, nerespectând cele câteva direcţii trasate de Sfântul Pavel ne putem face mult rău,atât de mult că,uneori, se pot instala boli grave,incurabile. Care este antidotul ? Fireşte,iubirea.

Cum trebuie să iubim ?

Exact aşa cum ne spune Sfântul Pavel. Cu fiecare cerinţă respectată din definiţiile date de El, mai eliminăm câte o piatră din suflet şi,implicit, eliberăm corpul de stress au boală. Iubirea trebuie să fie necondiţionată,adică nu iubim pentru că există un motiv sau mai multe (este frumoasă sau deşteaptă persoana), o iubim, pur şi simplu pe acea persoană.

Citeşte şi Poveste de viaţă. „Relaţia la distanţă rezistă şi pe termen lung, dacă există iubire”

O acceptăm cu tot ce-i aparţine : trecut,fapte, concepţii, gânduri,greşeli. O iertăm de fiecare dată când considerăm că greşeşte pentru că,dacă ne împotrivim greşelii, atragem şi mai mult rău în viaţa noastră. Nu iertăm persoana, ci ne eliberăm de negativism. Iubind cu toată fiinţa noastră şi necondiţionat,suntem în echilibru,dăruim în permanenţă şi primim în permanenţă. Universul nu acceptă spaţiile goale.

Din nou, divinitatea ne ajută.Ne-a pus la îndemână uneltele pentru a ne fi bine şi pentru a ne bucura de viaţă : iubind vom fi sănătoşi,iubind vom fi în conexiune permanentă cu divinitatea,iubind vom fi fericiţi cu adevărat.

Să ne iubim necondiţionat între noi şi să iubim toată Creaţia lui Dumnezeu ! Nu vom mai fi bolnavi niciodată şi,dacă suntem în acest moment, ne vom însănătoşi prin iubire,pentru că odată vindecat sufletul,corpul îl urmează.