Iulian Iancu: Gazele naturale pentru populaţie nu se mai scumpesc până la primăvară

Prețul gazelor pentru populație nu va mai crește în această iarnă, iar Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) va analiza o eventuală modificare a tarifelor în cursul lunii martie, a declarat, joi, președintele comisiei de anchetă privind activitatea ANRE, deputatul Iulian Iancu.

26 oct. 2017, 13:51
Iulian Iancu: Gazele naturale pentru populaţie nu se mai scumpesc până la primăvară

Întrebat dacă prețul gazelor va crește de la 1 noiembrie, așa cum a declarat fostul președinte al ANRE, Niculae Havrileț, Iancu a răspuns: „Dacă domnia sa mai era președinte, se întâmpla acest lucru. Din informațiile mele, noul comitet de reglementare al ANRE a luat decizia să facă această analiză în cursul lunii martie, după ce trece și vârful de iarnă. Deci, nu mai fi o creștere”, a spus Iancu.

La finele lunii septembrie, fostul vicepreședinte al ANRE Emil Calotă a declarat că prețul final al gazelor pentru consumatorii casnici ar trebui să urce cu 6% în trimestrul al patrulea al anului, ca urmare a condițiilor din piață.

Ulterior, fostul președinte al ANRE Niculae Havrileț a precizat că decizia va fi luată spre finalul lunii octombrie, urmând ca scumpirea să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Din 23 octombrie, funcția de președinte al ANRE a fost preluată de Dumitru Chiriță.