Jaful anului în România. Prejudiciul este de peste 8 milioane de euro

O grupare din vestul țării a dat o lovitură de 8 MILIOANE DE EURO. Pentru asta s-a folosit de hackeri și de zeci de camioane conduse de șoferi pregătiți cu acte false.

25 sept. 2018, 13:18
Jaful anului în România. Prejudiciul este de peste 8 milioane de euro

Autorii jafului au avut totul bine pus la punct. Au reuşit să spargă sistemul informatic al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Arad, hoţii au pătruns inclusiv în sistemul de supraveghere şi s-au asigurat că în depozit se afla marfa dorită, apoi au generat o comandă fictivă pe care au trimis-o pe mailul oficial al firmei respective. Comanda prevedea patru sute de tone de cupru şi valora aproape opt milioane de euro.

În scurt timp la firma respectivă au apărut 20 de TIR-uri, şoferii au prezentat acte de identitate dar şi avize şi documente de transport ale mărfii. Toate acestea erau însă false. Angajaţii firmei nu au bănuit nimic şi au încărcat marfa în camioane. Şi-au dat seama că au fost păcăliţi abia după ce tirurile au dispărut. Au anunţat autorităţile, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru fraudă informatică şi înşelăciune.

Câţiva dintre membri grupării au fost identificaţi şi reţinuţi. O parte din marfa furată a fost recuperată.