Jens Stoltenberg vede o ESCALADARE ALARMANTĂ a activităţii militare a Rusiei în Siria

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat joi drept 'escaladare alarmantă' activitatea militară a Rusiei în Siria, în condițiile în care Moscova și-a intensificat, de o săptămână, atacurile în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

08 oct. 2015, 09:23
Jens Stoltenberg vede o ESCALADARE ALARMANTĂ a activităţii militare a Rusiei în Siria

Secretarul general al NATO vede o ‘escaladare alarmantă’ a activității militare ruse în Siria. ‘Am observat în Siria o escaladare alarmantă a activităților militare ruse. Vom analiza ultimele evoluții și implicațiilor lor pentru securitatea NATO’, a declarat Stoltenberg la sosirea la o reuniune a miniștrilor apărării ai țărilor din Alianța Nord-Atlantică, la Bruxelles.

Potrivit lui Stoltenberg, NATO este gata să trimită trupe în Turcia pentru a o apăra în fața oricăror amenințări asupra flancului său sudic, potrivit Agerpres.

‘NATO este pregătită și capabilă să-și apere aliații, inclusiv Turcia, împotriva oricăror amenințări’, a declarat Stoltenberg, în contextul în care avioane ruse care desfășoară atacuri în Siria au încălcat în ultimele zile spațiul aerian al Turciei.

„Alianța Nord-Atlantică a reacționat deja prin majorarea capacităților, abilităților și pregătirii de a desfășura forțe, inclusiv în sud și inclusiv în Turcia’, a declarat Stoltenberg, subliniind că atacurile aeriene și cu rachete ale Rusiei sunt ‘motiv de îngrijorare’.