Jeremy Clarkson îşi bate joc din nou de români. Realizatorul a făcut iar o glumă cu caracter rasist

Jeremy Clarkson, controversatul realizator al emisiunii Top Gear, în prezent realizator al The Grand Tour, la Amazon Prime, a făcut din nou o glumă în care râde de români.

03 dec. 2016, 17:56
Jeremy Clarkson îşi bate joc din nou de români. Realizatorul a făcut iar o glumă cu caracter rasist

În The Grand Tour, noua emisune auto pe care o prezintă pe Amazon Prime, Jeremy Clarkson a adus în platou un autovehicul construit dintr-o fosă septică şi un fotoliu, construită chiar de el, pe care se prefăcea că o manevrează cu ajutorul telefonului mobil. Când ceilalţi prezentatori au vrut să vadă ce se ascunde în interior au dat de un om care pedala şi lua viraje cum ordona Jeremy Clarkson. Acesta a spus că persoana respectivă este un român şi că el le dă de muncă şi demnitate imigranţilor care vin în Regat.

Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniti la noi în ţară. Google foloseşte electronice ca să le ia locurile de munca oamenilor. Asta (n.r. – maşina construită de Clarkson) le da un loc de munca, le da demnitate. E genial„, le-a spus Clarkson colegilor săi.

Clarkson a încercat să-i transmită românului din maşină sa dea cu spatele în română, dar a pronunţat greşit cuvântul „înapoi”. „Cum se spune înapoi în română? Inaupi cred. O să rămân la engleză„, a spus Clarkson dupa ce s-a suit pe masina si i-a ordonat romanului sa dea la pedale. „Inginerie britanica, doamnelor si domnilor, cu piese din Romania„, a mai comentat Jeremy Clarkson.

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a reacţionat într-un mesaj pe Facebook. „Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învățat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tușă și revine în forță cu același comportament. Pentru unii experiența nu echivalează cu acumularea de înțelepciune. Dar, dacă putem să înțelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înțelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori și de public.

Citeşte şi The Grand Tour, cu vechea echipă de la Top Gear, a depăşit toate aşteptările. Primul episod a fost un succes total

Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spațiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relația reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea și combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune„, a scris Dan Mihalache.