The Grand Tour, cu vechea echipă de la Top Gear, a depăşit toate aşteptările. Primul episod a fost un succes total

Primul episod din The Grand Tour, show auto prezentat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, a fost difuzat vineri, pe platforma Amazon. Recepţia le-a fost foarte favorabilă foştilor realizatori ai emisiunii Top Gear, iar fanii genului sunt în extaz.

18 nov. 2016, 11:03
The Grand Tour, cu vechea echipă de la Top Gear, a depăşit toate aşteptările. Primul episod a fost un succes total

Primul episod din The Grand Tour a fost înregistrat pe 25 septembrie şi difuzat vineri, 18 noiembrie. El a fost filmat în deşertul californian, în zona Dry Rabbit Lake. Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, celbri datorită emisiunii Top Gear, pe care o realizau la BBC, au eclipsat total vechiul show, difuzat în continuare de postul britanic, fanii decretând pe reţelele de socializare: „Top Gear a murit!”. De altfel, media pe IMDB a producţiei The Grand Tour, de la Amazon este 9,7.

„Mulţumim că l-aţi concediat pe Jeremy Clarkson!”, este reacţia ironică a fanilor, faţă de BBC, publicul considerând că show-ul actual al acestuia este mai bun, pentru că echipa este lipsită de inhibiţii. De altfel, el şi-a început shoe-ul cu o glumă despre ţigani, ţinând apoi să adauge că de la Amazon nu va fi concediat, pentru că emite pe internet. A fost o aluzie evidentă la BBC şi acuzele le-a adus.

Citeşte şi Emisiunea Top Gear, în declin. Chris Evans a demisionat după ce a prezentat doar şase episoade

Episodul doi al The Grand Tour, numit Operation Desert Stumble, este găzduit de Johannesburg, Africa de Sud. De asemenea, pentru acest prim sezon realizat şi difuzat de Amazon, echipa a călătorit, între altele, în Laponia, la Rotterdam, Stuttgart, în Loch Ness sau Dubai.

Costurile de producţie ale show-ului sunt uriaşe, presa vehiculând suma de 160 milioane lire sterline.