JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: Amendă de 15 milioane de dolari pentru Comitetul olimpic rus

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: Comitetul Olimpic rus a achitat amenda de 15 milioane dolari primită după ce a fost suspendat de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în decembrie, scrie AFP care citează surse apropiate cazului.

21 feb. 2018, 17:36
JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: Amendă de 15 milioane de dolari pentru Comitetul olimpic rus

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018: Achitarea acestei amenzi era unul dintre criteriile de care CIO a menţionat că va ţine cont atunci când va decide, sâmbătă, ridicarea sau nu a suspendării.

”Amenda a fost plătită”, a menţionat sursa respectivă.

Comitetul Executiv al CIO se va reuni sâmbătă pentru a decide dacă sportivii ruşi pot participa sub propriul steag la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

Forul olimpic internaţional nu a precizat dacă decizia luată de Comitetul Executiv va fi supusă aprobării reuniunii CIO, programată pentru duminică şi în care vor fi aleşi noi membri.

Comitetul Olimpic Rus a fost suspendat în luna decembrie din cauza sistemului de dopaj susţinut de stat. Rusia participă la JO 2018 sub denumirea OAR (Sportivi olimpici din Rusia), fără dreptul de a arbora steagul şi a se cânta imnul său.

CIO a anunţat că delegaţia rusă ar putea defila sub propriul steag la ceremonia de închidere dacă sportivii săi au o comportare exemplară.

Un sportiv rus a fost depistat pozitiv la meldonium, Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz în proba de dublu mixt la curling, iar audierea acestui caz la TAS ar putea avea loc miercuri seara sau joi.