Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Tensiuni la nivel înalt între SUA şi Coreea de Nord

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Vicepreședintele american, Mike Pence, a plecat după cinci minute de la o cină unde ar fi trebuit să stea la aceeași masă cu Kim Yong-nam, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, scrie BBC.

10 feb. 2018, 07:43
Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Tensiuni la nivel înalt între SUA şi Coreea de Nord

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Vicepreședintele american s-a aflat în proximitatea lui Kim Yong-nam pentru o perioadă scurtă de timp, dar cei doi au încercat să se evite, conform informațiilor agenției de știri Yonhap.

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Pence și Kim ar fi urmat să fie oaspeții președintelui sud-coreean Moon Jae-în înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, însă vicepreședintele american a părăsit recepția după cinci minute, evitându-l pe șeful statului nord-coreean, potrivit news.ro. Spre deosebire de Pence, atât Moon Jae-în, cât și prim-ministrul japonez Shinzo Abe au dat mâna cu liderul nord-coreean.

Jocurile Olimpice au fost marcate de tensiunile cauzate de programul nuclear al Coreei de Nord. Mike Pence a venit la ceremonia de deschidere a Olimpiadei cu Fred Warmbier, tatal studentului american care a murit dupa ce a fost eliberat din inchisoare in Coreea de Nord.