JOCURILE OLIMPICE SPECIALE 2015. România participă de sâmbătă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

JOCURILE OLIMPICE SPECIALE 2015. Evenimentul are loc între 25 iulie şi 2 august în SUA, la Los Angeles. Echipa României va participa cu 29 de sportivi care vor concura la înot, gimnastică artistică, bocce, tenis de masă, fotbal unificat și atletism. Google marchează evenimentul printr-un doodle special, animat.
Filip Stan
24 iul. 2015, 20:47
JOCURILE OLIMPICE SPECIALE 2015. România participă de sâmbătă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

JOCURILE OLIMPICE SPECIALE 2015. Sportivii Special Olympics se simt foarte pregătiţi pentru una dintre cele mai ample competiţii sportive de gen din lume. „Echipa Special Olympics este formată din tineri ambiţioşi şi extrem de muncitori, cu poveşti de viaţă impresionante şi care au demonstrat tuturor că dizabilitățile nu sunt o piedică atunci când îţi doreşti cu adevărat să obţii rezultate importante. În același timp, sprijinul comunității este de neprețuit“, declară dl. Cristian Ispas, Director Special Olympics România.

JOCURILE OLIMPICE SPECIALE 2015. Astfel, poveştile de viaţă ale tinerilor din Lotul Special Olympics stau mărturie pentru strădania lor de a-şi depăşi condiţia, de a înfrunta şi de a învinge prejudecăţile societăţii legate de persoanele născute cu diverse forme de dizabilităţi. Unul dintre exemplele emoţionante în acest sens este cazul atletului Nicuşor Cîrciumaru, un tânăr de 26 de ani, sportiv SpecialOlympics cu experiență în competiții internaționale. Deşi a avut o copilărie grea şi a întâmpinat dificultăţi în a fi acceptat de societate, Nicuşor nu s-a dat bătut şi şi-a croit cu o perseverenţă de fier propriul drum în viaţă.

JOCURILE OLIMPICE SPECIALE 2015. În copilărie, deşi avea acces la orele de educaţie fizică, lui Nicuşor nu i se permitea să se integreze pe deplin pe terenul de sport, alături de colegii lui, însă cu puţină încurajare din partea SOR, tânărul a început să se implice din ce în ce mai mult, ulterior luând parte cu conştiinciozitate la antrenamentele de fotbal, bocce şi gimnastică. A participat la concursuri în Statele Unite ale Americii, în Austria și în Turcia şi iubeşte sportul foarte mult. Este talentat la gimnastică, înoată, face schi, joacă baschet şi handbal, dar se simte în largul lui şi pe ringul de dans. Până acum, sportivul Special Olympics se mândreşte cu participarea sa la turnee de fotbal unificat şi la competiţii de gimnastică şi bocce şi la o competiţie internaţională de mers pe zăpadă. Nicuşor s-a pregătit cu pasiune pentru competiţia de la Los Angeles şi promite ca alături de colegii lui să obţină cele mai bune rezultate.

JOCURILE OLIMPICE SPECIALE 2015 au loc între 25 iulie şi 2 august în SUA, la Los Angeles, iar România va fi reprezentată de 29 de sportivi, la şase discipline.

Spynews
Bogdan, tânărul care a murit după ce a intrat cu maşina într-o cisternă încărcată cu benzină era poliţist. În trecut, ar mai fi încercat să își pună capăt zilelor
Bzi.ro
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!”
Fanatik.ro
A plantat vița de vie lângă răsadurile de roșii, iar ce a urmat a fost complet neașteptat. Un român s-a trezit cu o recoltă ireală
Capital.ro
Pregătiți-vă SĂ DAȚI BANI în plus. S-a anunțat ce urmează să se întâmple: Ceva ce nu li s-a spus că va urma
Playtech.ro
Te SPERII! Cum arăta Valentina Pelinel la 20 de ani. ȘOC TOTAL pentru Cristi Borcea
DailyBusiness
Amenzi și de 20.000 de lei pentru acești români! Guvernul a dat lege
Adevarul
Premieră pe piața medicală din România. Tehnologie unică în lume de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile
Spynews
Poliţist din Cluj-Napoca, reţinut după ce ar fi primit 12.000 de euro mită. A fost pus să distrugă un proces verbal
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod portocaliu de furtuni severe în multe zone din țară! Care sunt județele vizate 
Evz.ro
Apple și Microsoft, în mare pericol. Încep să piardă bani
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Leonard Doroftei! A dat 20 de kilograme jos, după ce a renunțat la alcool
wowbiz.ro
Bogdan a murit carbonizat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit puternic de o cisternă plină cu benzină! Familia îl căuta neîncetat, fără să știe ce se întâmplase, de fapt, cu el: „Să fii bine acolo sus”
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, prima reacție după ce s-a despărțit de Gabi Bădălău. Mesaj neașteptat 😲
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Mesajul tulburător transmis de familia lui Cristian Molnar, în a șasea zi de căutări. Fratele tânărului dispărut în râul Natisone a luat o decizie radicală
Capital.ro
Ungurii, ajutor nesperat PENTRU ROMÂNIA. Mesajul venit de la cel mai înalt nivel: SUSȚINEM România
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la ce s-au certat milionarii
stirilekanald.ro
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
substantial.ro
Steve Bannon, condamnat la patru luni de închisoare pentru refuzul de a coopera cu ancheta privind asaltul de la Capitoliu
MediaFlux
AJUTOARE de stat pentru PENSIONARI: ALIMENTE și HAINE. Guvernul a aprobat
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'