Judecătoarea Geanina Terceanu, CONFRUNTATĂ cu denunţătorul la DNA

Judecătoarea fraţilor Becali a fost adusă, luni, pentru confruntări la DNA. Geanina Terceanu se contrazice în declaraţii cu ruda lui Giovani şi a lui Victor Becali, rudă care a denunţat-o la DNA. Fiecare are propria versiune despre mita oferită pentru achitarea dată în Dosarul transferurilor, potrivit România TV.

07 dec. 2015, 12:31
Judecătoarea Geanina Terceanu, CONFRUNTATĂ cu denunţătorul la DNA

Potrivit România TV, în dosar au fost declaraţii diferite în ceea ce priveşte sumele vehiculate sub formă de mită pentru a se pronunţa o achitare. Astfel judecătoarea care a pronunţat o achitare în primă instanţă în dosarul Transferurilor a anunţat o sumă, în timp ce intermediarul mitei, Teodoris Manole, ar fi vorbit despre o altă sumă.

De aceea, procurorii DNA au cerut o confruntare pentru ca cei doi să se pună de acord în legătură cu valoarea şpăgilor.

Teodoris Manole, ruda fraţilor Giovani şi Victor Becali, a fost cel care a intermediat mita şi cel care a filmat-o pe judecătoare pe Gianina Terceanu când vorbea despre mită.

Citeşte şi: DOSARUL TRANSFERURILOR. Judecătoarea Geanina Terceanu a cerut protecţie specială de la poliţie

Judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, care i-a achitat în Dosarul Transferurilor pe fraţii Becali, a cedat după cinci zile de arest şi a recunoscut acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA. Mărturisirea judecătoarei vine la doar o zi după ce Ioan Becali a recunoscut că i-a dat şpagă pentru a-l elibera.

Pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali fuseseră trimiși în judecată alături de alți conducători din fotbal pentru înșelăciune și de evaziune fiscală. Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 — „fapta nu există”.