Judecătoarea şpăgară şi fraţii Becali, aduşi la mandat. DNA cere arestarea lor

Procurorii DNA cer arestarea judecătoarei Geanina Terceanu, fraţilor Ioan şi Victor Becali şi a lui Cristi Borcea în dosarul în care aceştia sunt acuzaţi de corupţie în Dosarul Transferurilor.

20 nov. 2015, 11:36
Judecătoarea şpăgară şi fraţii Becali, aduşi la mandat. DNA cere arestarea lor

Judecătoarea Geanina Terceanu a fost reţinută joi seara, după mai bine de o oră şi jumătate de audieri, la sediul DNA. Ea este acuzată că ar fi luat mită 220.000 de euro de la Cristi Borcea, Ioan şi Victor Becali, pentru achitare în Dosarul Transferurilor. Presa sportivă scria încă de acum câţiva ani că, între magistrat şi Cristi Borcea ar exista o relaţie amoroasă.

„La data de 24 februarie 2009, inculpatei Terceanu Geanina, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului București, i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal cunoscut în spațiul public sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbaliști”, cauză în care inculpații Becali Ioan, Becali Victor și Borcea Cristian, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și de evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie 2012, inculpata Terceanu Geanina a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații trimiși în judecată și pentru toate infracțiunile reținute în sarcina acestora, achitare pronunțată în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”).

Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că – pentru a pronunța această soluție de achitare – inculpata Terceanu Geanina a primit de la inculpații Becali Ioan, Becali Victor și de la suspectul Borcea Cristian în mai multe tranșe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu luna aprilie 2009 și până în luna mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locații din București și județule Ilfov și Ialomiţa„, se arăta în ordonanţa de reţinere emisă de procurorii DNA