Cristi Borcea, gest desprins din filmele de acțiune. Ce a făcut cu peste 3 milioane de euro bani gheață: „I-am dus într-o geantă sport cu care mergi la sală”

Cristi Borcea, fostul acționar al Dinamo, a povestit cum a ales să plătească prejudiciul din Dosarul Transferurilor, de peste 3 milioane de euro.

02 iun. 2023, 19:11
Cristi Borcea, gest desprins din filmele de acțiune. Ce a făcut cu peste 3 milioane de euro bani gheață: „I-am dus într-o geantă sport cu care mergi la sală”
Ce a făcut Cristi Borcea cu peste 3 milioane de euro cash

După ce în 2014 a fost condamnat în Dosarul Transferurilor la 6 ani și 4 luni cu executare, fostul acționar al Dinamo a trebuit să plătească un prejudiciu de peste 3 milioane de euro, la care s-au adăugat penalități de peste 2 milioane de euro, pentru statul român. Acesta a povestit cum a dus banii într-o geantă cu care mergea la sala de forță.

„Dacă vinzi un apartament, nu trebuia să dai comision la agenţie? Am plătit 3.600.000 de euro, total nevinovat, pentru o treabă ce s-a întâmplat în 1998 cu Cosmin Contra şi am fost închis în 2014, după 16 ani. Erau într-o geantă sport, cu care te duci la sală. Aşa i-am dus. Am plătit toate prejudiciile. Am plătit peste 2.000.000 de euro penalităţi. Peste 5 milioane de euro”, a declarat Cristi Borcea la sptfm.ro.

Citește și: Cristi Borcea a cedat și a anunțat ‘despărțirea’: „Din cauza asta au avut loc divorțurile, dar și operația”

Bărbatul a vorbit și despre cum familia lui a devenit mai mare, chiar dacă se afla în arest. Acesta a negat că ar fi fist vizitat în penitenciar de soția sa, Valentina Pelinel.

„Am patru copii concepuți în detenție. Cei trei cu Valentina și Gloria, din cea de-a doua căsătorie. Nu am fost niciodată la camera nupțială. Toți sunt făcuți în permisie. Mi-a trecut și mie mai ușor. Am avut adrenalină, stimulent”, a spus Cristi Borcea.

În prima seară la închisoare, Cristi Borcea s-a întâlnit cu Victor și Giovanni Becali, cei trei amuzându-se de situația în care se află.

„Hai să-ți povestesc una din prima seară când am ajuns acolo. Eram toți trei așezați, tocmai lăsasem bagajele, Borcea era între mine și Giovanni. La un moment dat ni s-au intersectat privirile și ne-a bufnit râsul. Și am râs așa, vreo juma’ de oră fără oprire! De supărare, de toată situația, de ce era în jur.

Citește și: Cristi Borcea, despre clipele dureroase petrecute în spatele gratiilor. Ce sacrificii a făcut milionarul în numele iubirii

Iar când ne oprim din râs, Giovanni spune: ‘Gata, să uităm ce-am fost! Vedem ce va fi. O să mai fim.. N-o să mai fim… dar deocamdată suntem aici’. Așa că m-am setat să fiu tare. Vorba aceea: din momentul acela nu mi-am făcut iluzii ca să n-am deziluzii”, a spus Victor Becali, potrivit fanatik.ro.