Judecătoria Sectorului 4, EVACUATĂ. Un deţinut violent s-a TĂIAT la gât în sala de judecată VIDEO

Judecătoria Sectorului 4 a fost evacuată, miercuri dimineaţă, după ce un deţinut adus de la Penitenciarul Giurgiu a scos un obiect tăios în sala de judecată şi s-a tăiat în zona gâtului, informează România TV. Jandarmii au reuşit să-l izoleze şi să permită celorlalte persoane din sală să iasă. În jurul orei 12.15, negociatorii au reuşit să-l convingă pe bărbat să renunţe la protestul lui.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 07:31
Judecătoria Sectorului 4, EVACUATĂ. Un deţinut violent s-a TĂIAT la gât în sala de judecată VIDEO

Un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu, adus la proces la Judecătoria Sectorului 4, şi care se afla în boza acuzaţiilor s-a căţărat pe pervazul unei ferestre din sala de judeată, a spart un geam şi s-a tăiat cu un ciob. 

Bărbatul s-a predat, miercuri, forţelor de ordine, după ce a stat aproximativ două ore pe grilajul unui geam din sala de judecată. „Nu i s-a promis nimic, se vor face verificări şi din punct de vedere al condiţiilor de transport. Procedura prevede ca după un asemenea incident să fie văzut de medici. Avea o mică zgârietură la gât, făcută cu ciobul”, a declarat un reprezentant al forţelor de ordine.

Deţinutul a reclamat că este discriminat din cauza orientării sale sexuale şi susţine că trebuie să fie eliberat pentru că este nevinovat.

În timp ce se afla în sala de judecată, în jurul orei 10.30 deţinutul a spart cu pumnul fereastra aflată lângă boxa acuzaţilor şi a luat două cioburi, ameninţând că îşi taie gâtul dacă nu i se face dreptate. Acesta s-a tăiat la mână în momentul în care a spart fereastra din sala de judecată.

Mai mulţi oameni care se aflau în sală în momentul incidentului au declarat pentru România TV că deţinutul ar fi folosit şi un cuţit. Reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor au negat însă informaţiile. Mai mult, autorităţile au susţinut că la sosirea la judecătorie, deţinutul era încătuşat şi a fost percheziţionat.

De asemenea, potrivit unor martori citaţi de România TV, deţinutul a cerut mutarea de la Penitenciarul Giurgiu la Penitenciarul Rahova pentru că a fost abuzat sexual.

Jandarmii au reuşit să evacueze sala fără ca altcineva să fie rănit şi l-au izolat pe bărbat. Reprezentanţi ai Administraţiei Penitenciarelor au încercat apoi să negocieze cu el pentru a-l convinge să se predea. De asemenea, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, mai multe ambulanţe fiind chemate la faţa locului.

Deţinutul care a protestat la Judecătoria Sectorului 4 are o condamnare de trei ani pentru furt, iniţial a fost încadrat la regimul de executare semideschis, dar din cauza „comportamentului inadecvat” a fost clasificat în regimul închis, iar din 29 august în regim de maximă siguranţă, potrivit ANP

.”Precizăm că iniţial deţinutul a fost încadrat în regimul de executare semideschis, iar ulterior, datorită comportamentului inadecvat manifestat constant pe durata executării pedepsei, a fost clasificat în regimul închis (12.03.2013), iar din 29.08.2013, în regimul de maximă siguranţă”, se arată într-un comunicat ANP.

Sursa citată a precizat că deţinutul, aflat în custodia Penitenciarului Giurgiu, a fost prezentat la instanţă „cu mijloace de imobilizare”, iar la solicitarea judecătorului, conform procedurilor, în sala de judecată i-au fost scoase cătuşele, pentru studierea dosarului.