JUNGLA din Calais: Peste 2.000 de refugiaţi au fost evacuaţi din tabăra improvizată

Autoritățile franceze au început luni evacuarea miilor de refugiați din tabăra improvizată de lângă Calais, cunoscută sub numele de "jungla", relatează DPA. Sute de migranți stăteau la cozi pentru înregistrare și mutare în centre de primire de pe tot teritoriul Franței.

24 oct. 2016, 20:26
JUNGLA din Calais: Peste 2.000 de refugiaţi au fost evacuaţi din tabăra improvizată

În total, 1918 adulți au plecat în cursul zilei din Calais cu 45 de autobuze, către 80 de destinații, a anunțat ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve. În plus, 400 de minori neînsoțiți au fost duși într-un centru de primire temporar.

Circa 6500 de migranți trăiau în condiții mizere în apropierea orașului Calais din nordul Franței, mulți cu speranța că vor reuși să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie. Autoritățile de la Paris au anunțat luna trecută că intenționează să închidă tabăra, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Incendiu premeditat într-o viitoare tabără unde vor fi primiţi migranţi din „jungla” de la Calais

Duminică seara, câțiva refugiați care încercau să ajungă la șosea s-au ciocnit cu poliția, iar în „junglă” au fost aprinse câteva tomberoane de gunoi. Situația este ținută sub control de 1250 de polițiști. Operațiunea de evacuare ar urma să dureze o săptămână.