Jurnalista germană de origine turcă, Mesale Tolu, a fost eliberată din închisoare, dar are interdicţie să părăsească Turcia

Jurnalista germană de origine turcă, Mesale Tolu, a fost eliberată din închisoare, dar are interdicţie de a părăsi ţara, au informat surse din Berlin.

18 dec. 2017, 20:03
Jurnalista germană de origine turcă, Mesale Tolu, a fost eliberată din închisoare, dar are interdicţie să părăsească Turcia

Autorităţile turce au acuzat-o pe jurnalistă că ar fi membră a unei organizaţii teroriste şi că ar fi publicat materiale de propagandă teroristă, după lovitura de stat eşueată de la Ankara, din iulie 2016.

Soţul ei, Suat Corlu, la rândul lui jurnalist fusese de asemenea arestat şi eliberat luna trecută. Ambii soţi se confruntă în continuare cu acuzaţii din partea regimului de la Ankara, precizează Reuters.

Cancelarul Angela Merkel a primit vestea cu bucurie, dar şi cu oarecare rezerve, despre cuplul de jurnalişti care au criticat guvernul de la Ankara, în special pentru faptul că Mesale are interdicţie de călătorie.

În urmă cu două săptămâni, guvernul german a bandonat o investigaţie împotriva mai multor clerici musulmani trimişi din Turcia, bănuiţi că ar fi spionat în folosul Guvernului Turciei, precizează Reuters.