Jurnalistul Rareş Bogdan, audiat la DNA în calitate de MARTOR în dosarul lui Vanghelie VIDEO

Rareş Bogdan a venit, joi, la DNA, pentru a discuta cu procurorul de caz în dosarul în care a fost arestat Marian Vanghelie. Jurnalistul a spus că el a cerut întîlnirea pentru a lămuri afirmaţiile edilului de la 5, din interceptări, potrivit cărora el ţine "relaţia cu Iohannis prin Rareş Bogdan". La ieşire, Rareş Bogdan a declarat că a fost audiat ca martor şi a recunoscut că a fost citat "alaltăieri". 

19 mart. 2015, 13:00
Jurnalistul Rareş Bogdan, audiat la DNA în calitate de MARTOR în dosarul lui Vanghelie VIDEO

Rareş Bogdan a declarat, la sosirea la DNA, că a cerut procurorului din dosarul lui Marian Vanghelie să-l primească pentru a sta de vorba, după ce primarul Sectorului 5 ar fi făcut o referire la el într-o discuţie interceptată de anchetatori.

La ieşirea din sediul DNA, unde a stat circa o oră, Rareş Bogdan a recunoscut că a fost audiat ca martor în dosarul primarului de la sectorul 5 şi a precizat că, la discuţii, au asistat şi avocaţii lui Vanghelie. 

Astfel, întrebat de jurnalişti dacă a fost audiat ca martor, Rareş Bogdan a răspuns: „Da, pentru că am apărut în interceptarea în care Marian Vanghelie vorbeşte cu o colaboratoare şi face referire la mine. Am lămurit lucrurile.”

„A fost o discuţie extrem de bună (…) Am venit, am stat de vorbă, oamenii sunt civilizati, fac curăţenie in România.”, a spus jurnalistul.

În ceea ce priveşte interceptările, Rareş Bogdan a precizat că el-a spus procurorilor că „sunt probabil un teribilism al lui Marian Vanghelie”:

„El e un tip viu, plin de efuziune. M-au intrebat cand l-am cunoscut pe Marian Vanghelie, cum m-am apropiat de Marian Vanghelie. Le-am spus că, deşi facem parte din culturi diferite, ne-a apropiat un lucru: faptul că România trebuie să se schimbe si trebuie sa plece cuplul penal Ponta – Ghiţă de la putere.

Cu Vanghelie ma întîlneam des pentru că speram să-şi facă cât mai repede partidul, să constituie majoritatea si sa-l dea jos pe Ponta”, a spus Rareş Bogdan 

Întrebat când a fost citat, jurnalistul a răspuns: „Alaltăieri, dar am solicitat asta de vineri seara (…) Nu îl dau în judecată pe procurorul de caz. Nu am venit cu avocatul”.

 Înainte de a intra în sediul DNA, jurnalistul preciza că nu a discutat niciodată cu Vanghelie despre dosarul la care a făcut referire, deşi s-a întâlnit cu el de mai multe ori.

Realizatorul TV a adăugat că nu îl va da în judecată pe edilul de la 5: „În ce situatie e, credeti ca Vanghelie mai trebuie dat si de catre unul care îl cunoaste? Nu dau in oameni care deja au probleme, niciodata.”

Întrebat dacă va fi martor în dosar, Rareş Bopgdan a răspuns că nu ştie. Întrebat totodată dacă i-a cerut vreun favor lui Klaus Iohahnis pentru Vanghelie, jurnalistul a răspuns:

„Cum sa cer asa ceva? Dar cine il cunoaşte pe Klaus Iohannis… credeti ca la Klaus Iohannis se poate duce cineva cu aşa ceva?  (…) Nu am fost la Cotroceni, dansul e presedinte şi ma bucur enorm că este presedinte pentru ca altfel Romania era intr-o situaţie foarte dificila.”

Întrebat dacă Vanghelie i-a folosit numele, jurnalistul a arătat: „Sunt cunoscut, sunt cunoscut… Dar pe cine sa folosească? Pe Andreea? Daca era acum 10 ani, o folosea pe Andreea Esca, acum ma foloseste pe mine, sunt cunoscut.”

Rares Bogdan a făcut anunţul venirii la DNA, pe Facebook:

„Ma duc de bunavoie si nesilit de nimeni la DNA sa discut civilizat despre afirmatia teribilista, fanfaronarda, de impresionare a auditorilui feminin smile emoticon a lui Marian Vanghelie in ceea ce inseamna persoana subsemnatului si mai grav a Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Johannis. „Vanghelos” ramane un tip haios, simpatic, plin de verva dar care uneori se hazardeaza. De ce? Habar nu am.

Ma bucur ca procurorul de caz a decis sa stea de vorba cu mine! Atitudine corecta. Superrrrrr dupa amiaza. Vad Palatul AntiCoruptiei din interior. In sfarsit! Ne vedem pe Stirbei inainte si dupa discutia cu Procurorul/Procuroriii si apoi NU UITATI, de la 21.00 la „Analiza Saptamanii”-„Jocuri de Putere”. Fiti calmi….. Sunt curios sa stiu ce naiba va mai inventa GhitaTv in timpul cat voi sta de vorba in interiorul „Palatului cu turnulete”.”

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rareş Bogdan pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat. În replică, realizatorul TV a scris pe Facebook că „nu am niciun fel de rol in construirea de majoritati parlamentare”.

CITEŞTE ŞI Iohannis reacţionează la presupusa relaţie cu Vanghelie, prin intermediul lui Rareş Bogdan: „Gluma serii”

Potrivit unei interceptări DNA, Marian Vanghelie a încercat să determine pe unul din martori, pe Carla Dinu, pe numele căreia avea două vile, să dea la parchet o mărturie favorabilă lui şi să nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru (cel care i-a dat mită primarului n.r.).

Primarul s-a lăudat cu relații sale la nivel înalt, inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis, cu care ţine legătura prin realizatorul TV Rareş Bogdan.

„Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu… Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: „Da, domn’e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Și dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să… pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o… țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat”, spunea Vanghelie.