Klaus Iohannis a numit-o pe Ecaterina Andronescu la Ministerul Educaţiei. Decretul, publicat în Monitorul Oficial

Klaus Iohannis a acceptat-o să o numească pe Ecaterina Andronescu la Ministerul Educaţiei. Preşedintele a semnat vineri decretul de numire în condiţiile în care ministerul Educaţiei risca să rămână fără ministru, pentru că azi expiră interimatul Rovanei Plumb la acest minister.  

RomaniaTV.net
16 nov. 2018, 09:31

UPDATE Decretul privind numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri acest decret.

UPDATE Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu la ministerul Educaţiei. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

________

Mandatul de ministru interimar al Educaţiei al Rovanei Plumb expiră vineri, iar surse citate de România TV susţin că preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei. 

Klaus Iohannis declarase zilele trecute, în privinţa nominalizării Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, că „aici o sa dureze un pic mai mult, până mă lămuresc dacă e dorinta ei sau doar a partidului”.

„Cealaltă propunere, doamna Androenscu a fost o surpriză. Aici va dura mult mai mult, să spun și de ce. Am fost recent la un eveniment la Politehnică, 200 de ani de învăţământ tehnic. Neîntrebată, doamna Andronescu mi-a spus că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Așa că va dura un pic până mă lămuresc dacă e dorinta ei sau doar a partidului, sau sau dacă e o remaniere cu bucata”, a spus Klaus Iohannis.

Ecaterina Andronescu este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Propunerea urmează să fie trimisă la Cotroceni. Decizia vine în contextul în care săptămâna aceasta expiră interimatul Rovanei Plumb la MEN. Pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene PSD îl propune pe George Ciamba. Conform Gabrielei Firea, pentru Ecaterina Andronescu la Ministerul Educaţiei a fost unanimitate în şedinţa conducerii PSD, iar în cazul lui George Ciamba au fost două abţineri.