Klaus Iohannis a răspuns unei cereri false de graţiere. Un necunoscut a cerut graţierea lui Ovidiu Tender

Ovidiu Tender, care se află în închisoare din data de 8 iunie, susţine că cineva a trimis în numele său o de cerere de graţiere preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Omul de afaceri a aflat de această cerere abia când a primit răspuns din partea administraţiei prezidenţiale.

14 aug. 2015, 12:18
Klaus Iohannis a răspuns unei cereri false de graţiere. Un necunoscut a cerut graţierea lui Ovidiu Tender

Ovidiu Tender este protagonistul unei situaţii neobişnuite, pe numele său fiind trimisă la Administraţia Prezidenţială o solicitare de graţiere despre care atât omult de afaceri, cât şi familia sa au aflat cu surprindere abia în urmă cu câteva zile.

Potrivit România TV, cererea a fost formulată şi semnată în data de 6 iunie, în timp ce Ovidiu Tender a fost condamnat la închisoare două zile mai târziu, pe 8 iunie. Administraţia Prezidenţială i-a răspuns lui Ovidiu Tender la această cerere, precizând că nu îi poate aproba această solicitare, pe motiv că dosarul său este incomplet. Potrivit soţiei omului de afaceri, în scrisoarea primită miercuri de la Direcţia de Comunicare a Preşedinţiei i se spune lui Ovidiu Tender să completeze cererea cu documente.

Citeşte şi Ovidiu Tender rămâne în penitenciar. Are o condamnare de 12 ani şi 7 luni

Nicole Tender, soţia lui Ovidiu Tender, a declarat pe marginea acestui subiect, la România TV: „Am fost toţi sideraţi de unde a apărut această cerere. Bănuiesc că este strategia cuiva, având în vedere că ne aşteaptă foarte multe acţiuni judecătoreşti în perioada imediat următoare. După cum arată scrisul din această cerere, este făcută de o persoană cu studii ample. Orice criminalist sau criminolog îşi dă seama că este vorba despre o persoană cu studii superioare, chiar dacă a vrut să dea senzaţia că soţul meu este un agramat, făcând peste 25 de greşeli de ortografie. Poate că ştiu a cui strategie este şi poate că într-o zi am să spun (…) Vom formula plângere penală în rem, pentru că nu cunoaştem persoana şi o s-o deferim organelor statului, chiar dacă ultimelor noastre plângeri penale nu li s-a dat curs de ani de zile„.

Pe data de 8 iunie, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare, fiind acuzat de spălare de bani, abuz în serviciu  şi înşelăciune.