Ovidiu Tender rămâne în penitenciar. Are o condamnare de 12 ani şi 7 luni

Judecătorii au respins strămutarea dosarului Carom în care Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare. Cererea de strămutare a fost depusă pe motiv că magistratul nu era compatibil să judece dosarul, iar condamnare ar trebui anulată.

RomaniaTV.net
16 iul. 2015, 19:53
Ovidiu Tender rămâne în penitenciar. Are o condamnare de 12 ani şi 7 luni

Avocaţii lui Ovidiu Tender au încercat să-i convingă pe judecătorii instanţei supreme că acea condamnare pe care omul de afaceri a primit-o este una nelegală şi că omul de afaceri este ilegală pentru că unul dintre judecătorii care au format completul de judecată nu era compatibil să judece acest dosar.

Înainte de a se pronunţa decizia de condamnare, Ovidiu Tender a formulat cerere de strămutare a dosarului şi de judecare a apelului la o altă instanţă, pe motiv că judecătorul Alexandru Mihai Mihalcea de la Curtea de Apel Bucureşti, care a intrat în cauză alături de colega sa Georgiana Tudor, nu este imparţial.

Ovidiu Tender a fost condamnat în 8 iunie la 12 ani şi 7 luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.