Klaus Iohannis demisionează din funcţia de primar al Sibiului

Klaus Iohannis îşi dă marţi demisia de la Primăria Sibiu după 14 ani în care a condus oraşul. Iohannis se pregăteşte să ajungă din fotoliul de primar al Sibiului în cel al primului om în stat.

RomaniaTV.net
02 dec. 2014, 08:12
Klaus Iohannis demisionează din funcţia de primar al Sibiului

Klaus Iohannis este primar al municipiului Sibiu din anul 2000. Potrivit Agerpres, atribuţiile primarului au fost preluate de viceprimarul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Astrid Fodor, care este, totodată, considerată unul dintre favoriţi în viitoarele alegeri pentru funcţia de edil al Sibiului.

Iohannis a anunţat, pe Facebook, că, începând cu ora 13:00, va susține o conferință de presă la Primăria Sibiu, fiind ultima întâlnire cu reprezentanții mass-media în calitate de primar.

KLAUS IOHANNIS, anunţ important despre ALEGERILE DIN MOLDOVA

Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu, la 30 iunie 2000, în al doilea tur de scrutin, din partea FDGR. În 2004 a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni. De asemenea, a fost reales în funcţia de primar al Sibiului la alegerile locale din 10 iunie 2012.

A iniţiat numeroase contacte cu investitori străini şi cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul său, municipiul Sibiu a fost numit Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2007 (împreună cu Luxemburg).

Klaus Iohannis a fost ales în 16 noiembrie preşedinte al României. Pe lângă demisia de la primăria Sibiu, Iohannis va trebui să demisioneze şi de la şefia PNL.