Klaus Iohannis, despre cum lucrează cu Guvernul Ponta: Nu există colaborare politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, într-un interviu acordat la Digi24 că lucrează "instituţional corect" cu Guvernul Ponta, dar că nu există o "colaborare politică", deoarece provin din zone doctrinar diferite.

19 feb. 2015, 21:18
Klaus Iohannis, despre cum lucrează cu Guvernul Ponta: Nu există colaborare politică

Aşa cum am promis: instituţional corect. Nici mai mult, nici mai puţin. Sunt probleme care trebuie discutate, cum a fost problema cu nominalizarea (lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI – n.r.). Mi s-ar fi părut greşit să fac această nominalizare fără să-l informez pe primul ministru şi pe şefii partidelor politice. Sunt probleme destul de multe unde este nevoie de acordul ambelor părţi, fiindcă aşa este legislaţia în vigoare, trebuie să fie de acord şi guvernul şi preşedintele„, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Unele lucruri trebuie discutate înainte. Asta e situaţia în care colaborăm. Nu există niciun fel de colaborare politică, cum nici nu cred că s-a aşteptat cineva, fiindcă provenim din zone doctrinar destul de mult diferite, însă problemele pe care le rezolvăm şi pe care le discutăm sunt probleme foarte concrete care ţin clar de România„, a spus şeful statului.

Întrebat dacă Victor Ponta a fost printre cei care au fost de acord sau printre cei care au ezitat când a pronunţat numele lui Hellvig, Klaus Iohannis a precizat: „Cred că asta ar merge prea departe dacă v-aş spune acest lucru„.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: Îmi doresc un GUVERN pe care pot să îl numesc AL MEU, condus de PNL