KLAUS IOHANNIS, în tribună la meciul SIMONEI HALEP. Şeful statului şi-a ţinut promisiunea VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a asistat, sâmbătă, la meciul Simonei Halep împotriva sportivei Silvia Soler-Espinosa, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, ce se desfăşoară la Galaţi. Aşa cum a promis după prezidenţiale, Iohannis, aflat în tribuna oficială, a fredonat Imnul Naţional.

07 feb. 2015, 09:55

Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 12.30 la Patinoarul Dunărea din Galaţi, unde a avut loc primul meci al întâlnirii România – Spania, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

Şeful statului a fost aşteptat de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi de autorităţi locale, între care prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, şi primarul Galaţiului, Marius Stan.

Preşedintele nu a făcut declaraţii la intrarea în sala patinoarului din Galaţi, însă a dat autografe.

Aflat în tribuna oficială, şeful statului a cântat, alături de naționala de tenis a României și miile de spectatori aflați în tribune, Imnul naţional, ţinându-şi astfel promisiunea faţă de Simona Halep.

Imediat după alegerile prezidenţiale câștigate de Klaus Iohannis, Simona Halep i-a lansat noului președinte invitația de a cânta alături de colegele sale imnul României înaintea primei confruntări cu Spania din Fed Cup. Președintele a acceptat atunci provocarea.

După intonarea imnului, echipa României, formată din Simona Halep (3WTA), Irina Begu (34 WTA), Monica Niculescu (57 WTA), Alexandra Dulgheru (95 WTA) și căpitanul nejucător Alina Cercel Tecșor, s-au îndreptat spre loja președintelui Klaus Iohannis care le-a strâns mâna și le-a urat succes.

FED CUP ROMANIA-SPANIA. Meciul SIMONA HALEP – SILVIA SOLER ESPINOSA este LIVE VIDEO AICI.

Preşedintele a venit însoţit de consilierul său pentru Relaţia cu sociietatea civilă, Andrei Muraru şi de şefa protocolului de la Cotroceni, Delia Dinu.

În tribuna oficială se mai află de tenismenul Ion Ţiriac, secretarul de stat pentru Sport, Carnem Tocală, şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Simona Halep deschide seria confruntărilor România – Spania şi joacă împotriva sportivei Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA.

Halep a declarat, vineri, după tragerea la sorţi a meciurilor din întâlnirea cu Spania, contând pentru primul tur al Grupei Mondiale II, că este mai bine pentru ea că va juca în primul meci, deoarece nu va trebui să aştepte.

„E mai bine aşa, pentru că voi intra mai repede pe teren şi nu voi sta prea mult să mă gândesc la meci. Sunt pregătită să joc cel mai bun tenis al meu şi sper să fiu şi susţinută din tribune”, a spus Halep. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00.

Citeşte şi Simona Halep, gata pentru meciurile din FED CUP

Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Spania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, în compania unei învinse din primul tur al Grupei Mondiale. Învinsa întâlnirii de la Galaţi va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială II, în compania unei echipe din Grupa I.