Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe după atentatul din Lahore, Pakistan

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj de condoleanţe omologului său pakistanez după atacul terorist de duminică, în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste 70 de persoane, majoritatea femei şi copii.

28 mart. 2016, 11:22
Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe după atentatul din Lahore, Pakistan

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis a fost postat pe site-ul Preşedinţiei:

„În urma atacului terorist care a avut loc în oraşul Lahore, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Președintelui Republicii Islamice Pakistan, domnul Mamnoon Hussain, un mesaj de condoleanţe.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Am aflat cu mâhnire de atacul terorist comis în oraşul Lahore în timpul celebrării sărbătorilor pascale catolice. Sunt revoltat de acest act de cruzime, soldat cu foarte multe victime, în marea majoritate femei și copii.

Doresc să vă transmit, în aceste momente dificile, compasiunea şi solidaritatea poporului român cu poporul pakistanez şi cu familiile victimelor şi să urez însănătoşire grabnică celor răniţi.

Vă asigur, totodată, că România condamnă cu fermitate astfel de atentate şi rămâne angajată în lupta internaţională împotriva terorismului”, este mesajul preşedintelui.

Atacul sinucigaş dintr-un parc al oraşului pakistanez Lahore, din duminica Paştelui, a fost revendicat de o facţiune a talibanilor şi a vizat creştini, susţine un reprezentant al grupării, iar bilanţul a ajuns la 72 de morţi şi peste 300 de răniţi, cei mai mulţi fiind femei şi copii, scrie Reuters.

Citeşte şi: ATENTAT SINUCIGAŞ în Pakistan. Cel puţin 72 oameni au murit şi peste 300 sunt răniţi