Klaus Iohannis nu ştie cât este salariul minim pe economie VIDEO

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, invitat luni la o emisiune de televiziune, a făcut o nouă gafă. Întrebat cât este salariul minim pe economie în România, Klaus Iohannis a evitat să răspundă, dovedind totodată că nu ştie cât este salariul mediu în Sibiu, acolo unde este primar.

13 oct. 2014, 15:18
Klaus Iohannis nu ştie cât este salariul minim pe economie VIDEO

Klaus Iohannis, candidat ACL la preşedinţie, a fost invitat luni la o emisiune de televiziune. După ce moderatoarea a precizat că Ministrul Muncii Rovana Plumb a anunţat majorarea salariului minim pe economie, l-a întrebat pe prezidenţial care este valoarea salariului minim. Klaus Iohannis a evitat să răspundă la întrebare, fiind doar curios la ce valoare o să ajungă salariul minim după majorarea anunţată. „Aşa şi? La cât să crească?”, a spus oficialul.

Klaus Iohannis s-a arătat sceptic faţă de măsura creşterii salariului minim, spunând că părerile specialiştilor sunt împărţite, în sensul în care unii spun că este nevoie de un salariu minim, alţii spun că „nici nu ar fi nevoie
de un salariu minim

Întrebat apoi cât este salariul mediu în Sibiu, prezidenţiabilul a ocolit răspunsul, precizând că: „O să vă spun imediat şi legat de salariul minim un gând.”

Declaraţiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care ministrul Muncii a declarat că salariul minim va creşte cu 75 de lei la începutul lui 2015, ajungând de la 900, la 975 de lei.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, despre casa închiriată în Primăverii: Are 60 de mp, nu 240. Nu am de gând să vă spun preţul