KLAUS IOHANNIS, despre casa închiriată în Primăverii: Are 60 de mp, nu 240. Nu am de gând să vă spun preţul

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, a confirmat, luni, la B1, că pe perioada campaniei electorale, locuieşte în Bucureşti într-un apartament ce i-a fost pus la dispoziţie de şeful BMW România, Michael Schmidt. Iohannis a spus că apartamentul are 60 de mp şi nu 240 cum s-a scris în presă, dar a refuzat categoric să spună cât este chiria, în ciuda insistenţelor jurnaliştilor din studio. Într-un final, Iohannis a admis că plăteşte "ceva mai puţin de 780 de euro" pe apartament, 780 de euro fiind preţul pieţei.

13 oct. 2014, 14:52
KLAUS IOHANNIS, despre casa închiriată în Primăverii: Are 60 de mp, nu 240. Nu am de gând să vă spun preţul

Klaus Iohannis locuieşte pe durata campaniei electorale într-un imobil, care valorează cât cele şase case ale sale, în cel mai select cartier al Capitalei: Primăverii. Apartamentul i-a fost pus la dispoziţie de şeful BMW România, Michael Schmidt, un apropiat al candidatului ACL la prezidenţiale.

„Da, am o relaţie apropiată cu domnul Schmidt şi sunt bucuros de acest lucru. Am putini prieteni si sunt oameni de buna calitate”, a spus Klaus Iohannis.

„Am inchiriat un apartament, are mai degrabă 60 mp decât 240 mp. Este un apartament cu 2 camere, apartament pe care îl folosesc până când se termină campania, atunci cand trebuie sa stau in Sibiu. Mi se pare curios că este temă de campanie că mi-am închiriat un apartament în Bucureşti„, a precizat prezidenţiabilul ACL.

Întrebat care este preţul pentru a închiria un astfel de apartament, Iohannis a refuzat să spună, având un schimb de replici cu jurnaliştii din studio pe această temă.

„Nu am de gând să vă spun care este preţul. Este o chestiune absolut privată. Colegul dvs a dezinformat grosier. Nu sunt 240 mp, sunt 60. Sunati la oricine credeti că este informat. (…)  Îmi spuneti dvs cat considerati un pret corect si eu va spun cat costa un apartament de 60 mp. Îmi spuneti cat este chiria, si eu va spun care e pretul. (…) Trebuie sa refuz un pic categoria de favoruri. Nu am avut niciun fel  favoruri din partea nimanui„, a contracarat Iohannis la întrebările din studio.

Ulterior, după ce un jurnalist a spus că prețul unei chirii în acea zonă ar fi de 780 euro, Iohannis a spus: „Cam atât dau, un pic mai puțin de 780 euro”.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis stă într-un apartament de lux în Primăverii pe durata campaniei. Proprietar e şeful BMW România

Pe de altă parte, Iohannis a admis că a folosit aututorisme BMW, puse de Michael Schmidt la dispoziţia Primăriei Sibiu.

„Este adevărat că domnul Scmidt a pus pus la dispoziţia Primăriei, de cand a fost capitală culturală europeana, o maşină BMW, ca să o folosim asa cum considerăm noi. Este un lucru bun pentru primarie. A fost un lucru mult speculat şi nu mai există nici o maşină BMW în comodat la Primărie pentru că nu am vrut să amestesc lucrurile de la primărie cu lucrurile din campanie. Ultimul contract a fost reziliat în iunie acest an”, a spus liberalul.

Iohannis a spus că au fost mai multe maşini din 2007 până în 2014. Întrebat de ce a apelat la o maşină BMW şi dacă maşinile primăriei nu erau bune, candidatul ACL a răspuns: „Erau bune maşinile Primăriei. Doar am scutit să cumpere una Primăria si am folosit o maşină gratis”.

Iohannis a precizat că Michael Schmidt nu are niciun fel de afaceri şi niciun contract cu primăria Sibiu.