Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au transmis condoleanţe familiilor românilor care au murit în explozia de la uzina din Cehia

Preşedintele Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au transmis condoleanţe familiilor românilor care au murit în explozia de la uzina din Cehia.

23 mart. 2018, 06:42
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au transmis condoleanţe familiilor românilor care au murit în explozia de la uzina din Cehia

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu tristețe despre accidentul produs joi, 22 martie a.c., la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia și-au pierdut viața mai multe persoane, iar altele au fost rănite. Președintele Klaus Iohannis își exprimă profundul regret că cetățeni români au căzut victime ale acestui accident. Președintele României transmite condoleanțe și este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care și-au pierdut viața în acest tragic accident și urează însănătoșire grabnică celor răniți.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat autorităților române să întreprindă de urgență toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetățeni români să primească asistența de care au nevoie.

Citeşte şi:  CINCI români au murit în explozia de la o uzină chimică din Cehia

De asemenea, şi premierul Viorica Dăncilă a transmis, vineri, un mesaj în care-şi exprimă compasiunea şi solidaritatea cu familiile românilor morţi în accidentul de la uzina chimică din Cehia.

Viorica Dăncilă a precizat că se află în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe pentru a se asigura că se oferă ajutorul necesar.

„Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a afirmat Viorica Dăncilă, conform unui comunicat transmis de Guvern.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat, vineri, un mesaj de condoleanţe familiilor îndoliate ale românilor decedaţi în urma exploziei produse la uzina chimică din Cehia.

„Cu multă tristeţe am aflat vestea trecerii neaşteptate din această viaţă a celor cinci muncitori români în urma exploziei produse la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou din Cehia. În aceste momente grele de suferinţă şi durere pentru familii, colegi şi pentru toţi cei care i-au cunoscut, le adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească şi vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morţii, să odihnească cu drepţii sufletele celor ce au trecut la Domnul, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar pe cei îndoliaţi şi îndureraţi să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Preasfintei Treimi. Veşnica lor pomenire din neam în neam!”, se arată în mesajul patriarhul Daniel, transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

O delegaţie a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de ministrul Natalia Intotero, se va deplasa de urgenţă în Republica Cehă pentru a fi aproape de familiile cetăţenilor români care au murit în incidentul de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, informează MRP.

„Familiile celor dispăruţi trec acum printr-o grea încercare. Dorim să facem tot ce ne stă în putere pentru a le sprijini, pentru a răspunde nevoilor şi dificultăţilor cu care se confruntă în aceste clipe tragice. Împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, cu reprezentanţii Ambasadei din Republica Cehă, ne vom asigura că rudele victimelor au parte de toată asistenţa necesară şi de tot ajutorul ce li se poate oferi”, a declarat Natalia Intotero, citată în comunicat.

Cinci români au murit în explozia de la uzina din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, a informat MAE. Uzina era specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.