Klaus Iohannis susţine concursul pentru directorii de şcoli

Președintele Klaus Iohannis susține inițiativa ministrului Educației, Mircea Dumitru, de a organiza concursurile pentru directorii de școli, a anunţat la Europa FM consilierul de stat pentru educație, Ligia Deca.

22 sept. 2016, 12:52
Klaus Iohannis susţine concursul pentru directorii de şcoli

Concursul ar urma să înceapă pe 12 octombrie și va avea loc la nivel național. PSD nu este însă de acord cu această măsură și a încercat să modifice pe ascuns legea educației, astfel încât concursul să fie organizat vara viitoare, când la putere va fi un Guvern cu oameni politici. Amendamentul propus de Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației și președintele Comisiei de Învățământ din Senat, a fost însă retrimis la comisie.

Ministrul Mircea Dumitru nu a renunțat însă la inițiativă și anunță că va merge mai departe cu acest concurs. Oficialul a declarat că în acest fel va încerca să depolitizeze sistemul.

La Interviurile Europa FM, consilierul de stat Ligia Deca a declarat că președintele susține organizarea concursurilor pentru directorii de școli.

”De opt ani, nu a mai existat un concurs pentru directori. Este clar că avem nevoie de unul. Cred că un concurs este preferabil situației de delegare care se întâmplă acum. Știu că există îngrijorări vizavi de perioadă și de timpul scurt. Cred că hotărârea ministrului este clară în a le organiza. Mai cred că varianta cu organizarea lor în vacanța de vară nu este neaparat realistă, pentru că în vacanța de vară organizăm două sesiuni de bacalaureat, pregătirea anului școlar, deci, nu știu în ce măsură este mai liber decât în timpul anului școlar. S-a anunțat un calendar, cred că este bine să ne ținem de el”, a declarat Ligia Deca.