La 51 de ani, Miura a semnat un nou contract cu o echipă de prima ligă. Este al 34-lea sezon de fotbalist profesionist al niponului

Fotbalistul japonez Kazuyoshi Miura a semnat un nou contract, pe un sezon, cu gruparea niponă de primă ligă Yokohama FC, deşi va împlini 52 de ani pe 26 februarie.

11 ian. 2019, 11:16
La 51 de ani, Miura a semnat un nou contract cu o echipă de prima ligă. Este al 34-lea sezon de fotbalist profesionist al niponului

Acesta va fi al 34-lea sezon ca profesionist pentru Miura, care a bătut în 2017 recordul lui Stanley Matthews, al celui mai bătrân jucător care a marcat într-o competiţie profesionistă. Kazuyoshi Miura este singurul fotbalist activ care juca în 1993, când s-a fondat liga japoneză, J League.

Fostul „internaţional” japonez se află la Yokohama din 2005, când avea 38 de ani, şi s-a retras din naţionala ţării sale în urmă cu 19 ani. Are 89 de meciuri şi 55 de goluri pentru Japonia. Miura şi-a început cariera la Santos, în 1986, şi a mai evoluat de-a lungul carierei la Palmeiras, Coritiba (ambele din Brazilia), Genoa, Dinamo Zagreb, precum şi în Australia, la Sydney FC, pentru o scurtă perioadă. Kazuyoshi Miura a fost numit cel mai bun fotbalist al Asiei în 1993. A fost lăsat în afara lotului Japoniei pentru Cupa Mondială din 1998 deşi înscrisese 14 goluri în preliminarii.

Sportivii longevivi care concurează la un nivel înalt de performanţă nu sunt o noutate în Japonia, săritorul cu schiurile Noriaki Kasai concurând încă în Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, deşi are 46 de ani. Totodată, jucătoarea de tenis Kimiko Date se află încă în activitate la 48 de ani, iar în 2014 a fost chiar în semifinale la dublu, la US Open.