Laura Codruţa Kovesi evită să spună dacă a fost acasă la Sebastian Ghiţă. Întâlnirea a fost confirmată anul trecut de Victor Ponta

Laura Codruţa Kovesi îşi rezervă dreptul de a nu mai da replici afirmaţiilor lui Sebastian Ghiţă, procurorul şef DNA prezentându-şi deja punctul de vedere în mai multe interviuri pe subiect date în 2017, a declarat miercuri procurorul şef al DNA.

14 feb. 2018, 18:23
Laura Codruţa Kovesi evită să spună dacă a fost acasă la Sebastian Ghiţă. Întâlnirea a fost confirmată anul trecut de Victor Ponta

„Doamna procuror şef Laura Codruţa Kovesi îşi rezervă dreptul de a nu mai da replică susţinerilor făcute în spaţiul public de inculpatul Ghiţă Sebastian, în condiţiile în care, cu privire la alegaţiile acestuia, doamna Laura Codruţa Kovesi şi-a prezentat deja punctul de vedere cu ocazia mai multor declaraţii /interviuri susţinute în cursul anului 2017”, a precizat, marţi, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), aceeaşi poziţie fiind adoptată şi la conferinţa de presă de miercuri de Laura Codruţa Kovesi.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost întrebată, miercuri seară, în conferinţa de presă, despre noile acuzaţii care i-au fost aduse de către Sebastian Ghiţă, ea reluând afirmaţiile potrivit cărora nu comentează acuzaţiile inculpaţilor. Ea a ţinut să sublinieze, de altfel, că a organizat această conferinţă de presă nu pentreu a-i răspunde inculpatului Vlad Cosma şi altor inculpaţi, ci pentru a le spune cetăţenilor că DNA nu falsifică probe şi respectă legea.

„Anul trecut v-am răspuns exact la aceleaşi întrebări. De-a lungul timpului am spus că nu comentez acuzaţiile inculpaţilor. Sunt situaţii în care vin inculpaţi şi fac denunţuri. Nu putem interzice acest lucru oamenilor. Obligatia procurorilor este să verifice aceste lucruri. Nu pot lua de bune aceste informaţii”, a declarat Kovesi.
 
Ea a ţinut să sublinieze, de altfel, că a organizat această conferinţă de presă nu pentru a-i răspunde inculpatului Vlad Cosma şi altor inculpaţi, ci pentru a le spune cetăţenilor că DNA nu falsifică probe şi respectă legea.
 
„Nu am ieşit să îi rspund inculpatului Vlad Cosma şi nici altor inculpaţi, le spun oamenilor cinstitţi că da, lucrăm legal şi nu falsificăm probe şi că da, uneori avem probleme cu procurorii şi lumăm măsuri”, a mai spus Kovesi.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, urmărit în mai multe dosare penale şi aflat în Serbia, a avut duminică seară o intervenţie la Antena 3, unde a reluat afirmaţiile conform cărora avea o relaţie apropiată cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta a fost la el acasă, la Ploieşti, „a venit la vie” şi a fost văzută de lăutari şi de chelneri. El a precizat că se va gândi cum poate dovedi relaţia pe care a avut-o cu Laura Codruţa Kovesi.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a declarat duminică seara, la România TV că Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a fost la el acasă, la Ploieşti, acest lucru demonstrând relaţia apropiată pe care a avut-o cu aceasta. 

„Până în 2014, aveam relaţii normale, Kovesi părea sănătoasă la cap atunci, mă întâlneam în multe locuri, nu am ştiut că va deveni o nemernica. Sunt dezamăgit de naiv şi tăntălău ce am fost. Când am văzut cum această fiinţă se transformă, am ţipat, nu mi-a trecut prin cap să îi înregistrez”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Ghiţă a afirmat că şefa DNA a fost acasă la el.

„A venit la mine acasă, în Ploieşti, în casa mea. Era nu mai ştiu ce, o onomastica de asta, o zi, un eveniment privat. Au mai fost si alte persoane atunci. Apoi în vie, au văzut-o lăutarii, chelnerii. Sunt indignat că un om creditat cu atâta încredere a compromis o instituţie”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Victor Ponta a confirmat întâlnirea

Victor Ponta a declarat, anul trecut, că prima dată când a întâlnit-o „informal” pe Laura Codruţa Kovesi a fost în anul 2011, într-o podgorie pe care Sebastian Ghiţă o deţinea la acea vreme între Ploieşti şi Mizil. „Prima dată în viaţa mea când m-am întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiţă, nu acasă, (…) nu ştiu dacă mai are, avea o podgorie între Ploieşti şi Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi, în 2011, în mod informal. Sunt lucruri pe care le-am trăit, dar care nu cred, după ce ai avut o funcţie importantă, să le mai spui, pentru că sunt lucruri personale. Categoric confirm. Cred că, în 2011, domnul Ghiţă era mai prieten cu doamna Kovesi decât era cu mine, fiind acolo, la podgorie”, a spus Victor Ponta.

Ce spunea anul trecut despre acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă, într-un interviu acordat ziare.com

Laura Codruta Kovesi: In mod normal, nu mentionez cum cunosc persoane prin prisma atributiilor de serviciu. Reamintesc o declaratie pe care am facut-o anul trecut: nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu Ghita Sebastian, cu inculpatul Ghita Sebastian. 

Nu doresc sa intru in dialog cu un inculpat fugar, dar pentru ca exista aceste afirmatii in spatiul public, voi raspunde. 

In calitatea mea institutionala, am fost invitata la anumite evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutiile cu care colaboram in activitatea noastra, ocazie cu care l-am intalnit pe Sebastian Ghita. La astfel de evenimente. 

Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am vorbit niciodata la telefon cu Sebastian Ghita, nu i-am dat mailuri si nu am participat decat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitati, evenimente la care au fost prezente si alte persoane. 

S-a vorbit mult despre o intalnire cu dl Ghita in vie, la care ar fi participat si dl Ponta, care a confirmat-o. 

Laura Codruta KovesiRepet, nu am avut intalniri private cu Sebastian Ghita si nici discutii private cu Sebastian Ghita.

Laura Codruta KovesiNu am fost in vacante cu Sebastian Ghita, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghita. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot aparea oricand asa cum au aparut si pana acum.

 

Sunt deja imagini in spatiul public in care este aplicata fotografia mea peste o imagine dintr-o vie sau o crama. Am vazut imagini cu mine de la evenimente publice, aplicate peste o alta imagine, spunandu-se ca am participat la nu stiu ce petreceri. Asa ceva poate sa apara, poze, filme editate, trucate. Pot sa apara poze dintr-un context prezentate in alt context. Nu exclud asemenea manipulari.