Laura Codruţa Kovesi: Nu am discutat cu ministrul Justiţiei, nu mi-au fost cerute informaţii. Sunt pregătită pentru orice decizie

Procurorul şef al DNA a declarat, miercuri seară, în conferinţa de presă susţinută pentru a răspunde acuzaţiilor la adresa DNA, că nu a mai discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de la şedinţa CSM în care s-a dezbătut raportul de control şi că acesta nu i-a solicitat nicio informaţie.

14 feb. 2018, 18:32
Laura Codruţa Kovesi: Nu am discutat cu ministrul Justiţiei, nu mi-au fost cerute informaţii. Sunt pregătită pentru orice decizie

Întrebată de jurnalişti dacă ştie la ce raport a făcut referire Tudorel Toader, Kovesi a spus că nu ştie şi că nu a mai discutat cu ministrul Justiţiei.

„Nu ştiu despre ce raport este vorba, nu am discutat cu ministrul Justiţiei. Singura discuţie a fost în faţa dumneavoastră, la CSM, când s-a dezbătut raportul de control. De atunci nu am mai avut nicio discuţie cu ministrul, nu mi s-au cerut date, informaţii”, a declarat Kovesi.

Kovesi a susținut, în cadrul conferinței de presă, că toți procurorii din cadru DNA sunt controlați în mod permanent. „Suntem controlați tot timpul. Dacă cineva a înțeles că eu am ieșit să le răspund inculpaților se înșală. La anumite adevăruri spuse în spațiul public am răspuns în mod repetat. Dacă sunt întrebată și spun același lucru, eu încerc să lămuresc. V-am răspuns la toate întrebările”.  

Întrebată dacă e pregătită pentru orice decizie va lua ministrul Justiției, Tudorel Toader, șefa DNA a răspuns afirmativ. Aceasta a mai spus că și-a îndeplinit toate obligațiile legale pentru funcția pe care o ocupă. 

Întrebată dacă Toader ar avea motive pentru revocarea sa, ea a spus: „Ministrul trebuie să răspundă”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Antena 3, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, înaintea CExN al PSD, că va discuta joi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre informaţiile apărute în spaţiul public privind DNA, menţionând că nu vrea să se antepronunţe privind deciziile aşteptate de la acesta.