LECŢIE DE VIAŢĂ. Un tânăr izgonit de acasă de bunic a locuit două luni în pădure VIDEO

Caz incredibil în judeţul Vâlcea. Un tânăr izgonit de acasă de bunic a locuit două luni în pădure. Băiatul de 18 ani şi-a construit singur, între copaci, un adăpost din scânduri şi folie.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 11:44
LECŢIE DE VIAŢĂ. Un tânăr izgonit de acasă de bunic a locuit două luni în pădure VIDEO

Marian Dumitru, un copil nedorit de părinţi, a fost încredinţat spre creştere bunicilor încă de mic, informează România TV. Cu lacrimi în ochi, băiatul povesteşte despre relaţia pe care o are cu rudele.

„Mama nu m-a suprtat de mic, bunicii mă iubeau, dar încet-încet au început şi ei să mă urască”, spune Marian.

În urmă cu două luni, după ce a furat mai multe lucruri din gospodărie, Marian a fost alungat din casă de către bunic. Mai întâi a locuit pe stradă, apoi şi-a construit singur adăpostul din pădure. Surprinzător, bunicul său spune că vrea să-i dea o lecţie de viaţă nepotului.

„Până nu trece cu capul, să dea cu capul de sus ca să vadă pragul de jos, nu se va putea. Dacă nu rabdă de foame şi nu vede că trebuie să facă ceva în viaţă, ajunge rău, foarte rău. Ca o lecţie, ca să vadă cum se trăieşte”, spune bunicul băiatului. 

Pentru că nu avea ce mânca în pădure, băiatul a furat din nou. De această dată, 300 de lei, dintr-un bar, unde spune că a lucrat şi nu a fost plătit de patron.

De multe ori Marian doarme sau îşi începe ziua nemâncat.

„Nu am ce face, nu în fiecare zi pot să mănânc dimineaţa, la prânz şi seara. Mai mănânc şi o dată pe zi sau deloc”, spune Marian.

Prietenul de nădejde care-l păzeşte zi şi noapte şi cu care împarte o coaje de pâine este Tudor, un câine comunitar. „În această pădure sunt şerpi, noroc cu câinele ăsta care-l protejează. El simte primul. Noaptea aici foşneşte, ciorile acum sunt plecate, dar noaptea vin în zăvoi şi-l terorizează. Are o situaţie grea”, a spus un vecin care cunoaşte cazul pentru România TV.

Ingrijoraţi de soarta băiatului care trăieşte în pădure şi de teamă să nu se sinucidă, vecinii au reuşit să-l înduplece pe bunic să-l ierte pe nepot şi să-l ia acasă. Astfel, la toamnă, Marian va putea merge din nou la şcoală, la Liceul Brătianu din Drăgăşani, unde este elev în clasa a XII-a.

„E păcat să-l lase pe drumuri ca un câine”, consideră o vecină.